miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sărbătoarea Trandafirilor, de 1 iunie la Vladimirescu. O tradiție care merge mai departe în memoria Mihaelei-Aurora Buzatu

  de Lucian Dănilă | 17 mai 2024, 5:48 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Cea mai mare grădină de trandafiri din România, Eutopia Gardens, situată între localitățile Vladimirescu și Mândruloc, va găzdui, de Ziua Copilului, o nouă ediție a Sărbătoarea Trandafirilor, ediție care ajunge la numărul 14. Este o tradiție care merge mai departe în memoria celei care a făcut posibilă această poveste cu mai bine de două decenii în urmă, regretata Mihaela-Aurora Buzatu.

  La data de 12 mai s-a împlinit o lună de când Mihaela-Aurora Buzatu a plecat spre alte grădini, grădinile veșnice. Cu mulți ani înainte de a pleca dintre noi, ea a fost cea care a adus o bucată de rai aici, pe pământ, când a deschis minunata Eutopia Gardens, grădina plină de trandafiri și de alte flori, o grădină cu peste 1.900 de specii doar de trandafiri.

  Sărbătoarea are loc mereu în primele zile ale lunii iunie, atunci când trandafirii sunt în perioada de înflorire. Rozariul, care se întinde pe o suprafață de 25 de hectare, își așteaptă la 1 iunie sutele de vizitatori.

  Florile de la Eutopia Gardens sunt aduse din toate zonele lumii, dar au fost adaptate condițiilor atmosferice din România.

  mihaela buzatu

  Citește și:

  O floare, în Ceruri. A murit Mihaela Buzatu, proprietara micului paradis de trandafiri „Eutopia Gardens” din Mândruloc

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.