miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Şaptesprezece de migranți, prinși într-un lan de porumb lângă frontiera cu Ungaria

  de - | 15 iunie 2017, 11:12 AM | Nădlac | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat azi noapte, în jurul orei 00.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, 17 cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran şi Libia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

  Cele şaptesprezece persoane se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria.

  Persoanele, care nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

  La verificări s-a stabilit că grupul este format patru bărbaţi, cinci femei şi opt minori, cetăţeni din Irak, Afganistan, Iran și Libia, adulții având vârste cuprinse între 21 și 49 ani, iar copiii intre 2 si 17 ani. De asemenea, la cercetări s-a stabilit faptul că toţi sunt solicitanţi de azil în România.

  Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.