duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șapte medicamente vor fi retrase săptămâna viitoare din farmaciile din România

  de - | 28 mai 2024, 11:58 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Șapte medicamente de pe piață vor fi retrase pentru că nu respectă standardele de conformitate.

  S-a declanșat alertă la nivel european, dar și în România, în legătură cu unele medicamente care vor fi retrase pentru că nu au fost testate după toate standardele de conformitate europene.

  În România, sunt șapte medicamente care vor fi retrase. Acestea sunt: Posaconazole; Ibuprofen Nutra Essential; Loperamide; Tadalafil – 20 mg; Tadalafil – 5 mg; Eriotinib – 100 mg; Eriotinib -150 mg.

  „În realitate, dintre acestea avem doar 7 produse care sunt efectiv în piață. Două fără prescripție: un antiinflamator, un antidiareic, pentru care există alternative suficiente în piață. Și celelalte cinci produse, care sunt medicamente care se eliberează cu prescripție medicală, două dintre ele sunt utilizate în oncologie, câte două concentrații diferite și cel de-al cincilea pentru disfuncție erectilă masculină”, a declarat Răzvan Mihai Prisada, președintele Agenției Naționale a Medicamentului, scrie digi24.ro.

  Comisia Europeană a notificat toate statele membre pentru a suspenda autorizațiile de comercializare.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.