duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sandale pe pedale, floricele, fustițe și pălărioare… pe scurt: Skirt Bike 2022 (Galerie foto)

  de Raluca Medeleanu | 17 iulie 2022, 8:14 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Zece ani. Atât timp a trecut de când în fiecare vară o zi este dedicată atât feminității cât și mișcării la Arad. Duminică, 17 iulie, ediția din 2022 a Skirt Bike a marcat un deceniu de la prima organizare, iar veselia s-a resimțit la maxim în aer.

  Soare, cer complet senin, vânticel, vreme numai bună de mers într-o plimbare cu bicicleta, iar traseul ales anul acesta a fost foarte bine selectat: punctul final, Pădurea Ceala. În jur de 300 de doamne, domnișoare, fetițe, dar și câțiva domni și domnișori, însoțiți – ca la fiecare ediție – de voluntarii de la Bicicliștii Amatori, un echipaj de poliție și un echipaj medical, pentru siguranță, au străbătut Bulevardul Revoluției, din fața Primăriei, până la str. 30 Decembrie, după care retur pe Bulevard, au luat-o apoi pe strada Vasile Goldiș, iar de acolo – linie dreaptă până la ieșirea din oraș, în Pădurea Ceala, oprirea finală fiind la adminitrația Luncii Mureșului, unde participanții au avut parte de un mediu special amenajat pentru o relaxare perfectă de duminică.

  Înainte de plecarea din fața Primăriei Arad, am abordat-o pe principala organizatoare, Lidia Flutur Georgiu pentru a ne spune câteva cuvinte despre ce înseamnă Skirt Bike:

  „Sărbătorim 10 ani de Skirt Bike, sunt foarte fericită că de 10 ani putem să ducem bucurie pentru doamne și domnișoare! Obiectivul nostru principal este promovarea bicicletei în rândul femeilor. pe care le invităm să pedaleze cât mai des. Traseul de anul acesta este unul nou, la Lunca Mureșului, unde avem pregătite zone de food& drinks pentru toate participantele și pentru cei care vor să vină acolo direct”, ne-a spus Lidia.

  Cristina Gheorghe, coordonatoarea Bicicliștilor Amatori, care au asigurat circulația în condiții optime a biciclistelor pe rută, ne-a spus și ea despre eveniment câteva cuvinte, amintindu-și cu drag și de edițiile anterioare, mai ales de cea din 2013 când a fost și numărul record de participanți, în jur de 800 de persoane: „Cu ocazia acestei ediții de 10 ani de Skirt Bike suntem și noi la aniversarea a 10 ani de asistență tehnică, împreună cu Lidia. Am fost prezenți chiar de la prima ediție, nu știam noi foarte multe pe atunci, dar între timp am învățat și, ușor, ușor, ne-am descurcat chiar și cu cel mai mare număr de participanți pe care Skirt Bike l-a avut vreodată, cu 800 de participanți. În momentul de față noi suntem în jur de 23 de voluntari, dar cel mai mare număr l-am avut tot atunci în 2013, când am fost 55 de persoane”, ne-a spus Cristina.

  Participantele la ediția din 2022 au fost și noi, dar și „abonate” de mai multe ediții, care așteaptă cu nerăbdare în fiecare an ziua evenimentului.

  „Pentru mine Skirt Bike înseamnă un eveniment super frumos și plin de culoare de care are nevoie orașul acesta, după părerea mea, și este un eveniment care promovează mișcarea, care ne face să nu uităm să fim feminine, frumoase, să ne bucurăm de o zi faină de vară. Deci pentru mine este o zi super happy pe care o aștept cu drag în fiecare an”, ne-a spus Anette, o participantă la aproape toate edițiile de Skirt Bike.

  „Noi venim în fiecare an, încă de la început. De când am fetiță, vin cu ea și ne place foarte mult. Cred că este o inițiativă foarte bună și încercăm să participăm de fiecare dată. Micuța are zece ani acum, mergem împreună de la vârsta de cinci ani și sperăm să putem păstra tradiției”, ne-a spus Emilia, o altă doamnă care participă anual la eveniment.

  Echipate cu pălăriuțe, cu coșuri pline de flori pe biciclete, îmbrăcate în rochițe și ținând baloane agățate pe ghidon, doamnele și domnișoarele și-au sunat puternic din sonerii, atrăgând trecătorilor atenția și invitându-i pe această cale și pe ei la mișcare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.