joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Samsung Pay și Apple Pay, cele mai bune două sisteme de plăți mobile

    de Special Arad | 17 august 2019, 10:24 AM | IT | Topic special

    1

    Plățile mobile ar putea face în curând ca portofelul să fie învechit, permițându-vă să plătiți doar prin apropierea telefonului sau a smartwatch-ului de terminalele de plată. Sunt mai multe țări unde aceste sisteme de plată mobile sunt folosite deja pe scară largă. Mai sunt și alte sisteme de plată mobile dar cele mai bune sunt Samsung Pay, Apple Pay și Google Pay. Ne vom referi aici la Apple Pay și Samsung Pay.
    Samsung Pay, sistemul mobil de plată al celui mai mare producător de smartphone-uri din lume este compatibil cu multe telefoane, tablete și smartwatch-uri Samsung și este disponibil în 26 de țări din lume. Telefoanele Samsung Galaxy începând de la de la Galaxy Note 5 și terminând cu Galaxy S10, Galaxy S9 și S9+, Galaxy S8 și S8+, Samsung Galaxy Note 9 și Galaxy Note 10. Samsung Pay este disponibil pe smartwatch-urile Samsung Gear S2 și S3 și Galaxy Watchși Galaxy Watch Active. Pe smartphone-uri din seria Galaxy A, cum ar fi A8 (2018), A7șiA5 (2017) și cele mai recente. Samsung Pay nu este disponibil deocamdată în România.
    Apple Pay, sistemul de plată al companiei americane Apple este disponibil pe toate telefoanele Apple iPhone, pe smartwatch-urile Apple Watch, pe MacBook Pro cu Touch ID,pe iPad-uri din generația a 5-a, iPad Pro și iPad Mini. La 26 iunie 2019, Apple Pay a fost lansat oficial în România. Apple Pay este disponibil în 41 de țări din întreaga lume, conform site-ului Cnet.
    Ca metodă de autentificare Samsung Pay folosește amprenta, codul PIN sau scanarea irisului. Apple Pay folosește FaceID sau amprenta. Apple Pay utilizează NFC (Near Field Communication) sau comunicare în câmp apropiat pentru plățile fără contact. Trebuie doar să atingeți telefonul la un terminal compatibil și tranzacția este finalizată. Samsung Payare aici un mare avantaj, folosește NFC și o tehnologie numită MST (Magnetic Secure Transmission) transmisie magnetică securizată. Când țineți telefonul aproape de orice terminal, acesta emite un semnal care simulează banda magnetică de pe un card. Acest lucru înseamnă că funcționează cu aproape toate modelele de terminale de plată.

    Sistemele de plată mobile utilizează o metodă numită tokenizare pentru securitatea detaliilor cardului. După aceea adăugați cardurile de plată în aplicație, acesta generează un număr de cont virtual și numărul dvs. de card real nu este niciodată dat comerciantului. Când atingeți telefonul pentru a efectua o plată, acesta trimite numărul cardului tokenizat și o criptogramă care acționează ca o parolă. Rețeaua de carduri verifică și procesează plata.Dacă vă pierdeți telefonul, ambele sisteme de plată vă permit să ștergeți de la distanță dispozitivul, care va elimina și toate detaliile cardului.

    Apple Pay are o opțiune peer-to-peer care vă permite să vă plătiți prietenii. Samsung Pay nu are în prezent o opțiune peer-to-peer, dar recent Samsung a introdus o pțiune Samsung Pay Touch disponibilă momentan în Canada, prin care puteți primi bani prin intermediul telefonului mobil.

    În cele din urmă, alegerea unuia sau altuia dintre aceste sisteme de plată este legată de smartphone-ul pe care îl dețineți, Samsung sau Apple și de disponibilitatea de la noi din țară. Pentru utilizatorii Apple, singura alegere în lumea reală este Apple Pay, în timp ce utilizatorii telefoanelorAndroid trebuie să utilizeze Samsung Pay. Sistemul mobil de plată Samsung Pay are avantajul că dispune de MST și este compatibil cu mai multe smartphone-uri Android.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Puteti estima cand va fi activ samsung pay in romania? Degeaba comparăm cu apple pay dacă nu îl putem folosi. Eu sun fan samsung. Astept de cand a aparut watch active 2 (versiunea LTE) sa-l cumpăr și sa-l folosesc prin nfc sau mst la plati contactless dar ma tine pe loc samsung pay. Exista alta varianta? Stiu ca sunt pe piata bt pay, orange money, google pay dar nu stiu daca functioneaza cu terminale samsung si nu stiu cate din ele accepta cardul revolut, fără să mă oblige băncile sa-mi fac cont + card la ele . Exista posibilitatea la ora actuala sa plătesc cu watch active 2 prin card revolut cu vreun sistem de plata?

      +4 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.