Salvatorii Aradului, aşa cum sunt ei. Imagini needitate cu cei care dau totul pentru a salva vieţi

  de - | 1 May 2016, 10:53 AM | Știri Arad

  0

  Concentraţi, încruntaţi, obosiţi. Alergând spre locul de unde toţi ceilalţi fug sau în mijlocul fumului gros. Salvând vieţi. Zâmbind, deşi epuizaţi, la finalul unei intervenţii de urgenţă.

  Aşa sunt prezentanţi salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad. Imaginile needitate, surprinse în timpul intervenţiilor sau la finalul acestora, dezvăluie imaginea adevărată a celor care îşi pun propria viaţă la bătaie pentru a salva alte vieţi.

  „Pe feţele colegilor se pot citi foarte bine sentimentele din momentul în care sunt surprinse fotogragfiile. Unele de oboseală, altele de concentrare, unele chiar de disperare, când situaţia este foarte grea. Lumea îşi poate da seama şi de riscul meseriei, deşi noi nu vrem să-l punem pe primul loc, greutatea meseriei, stresul intervenţiei sau disperarea, când nu ai destui oameni, nu mai găseşti soluţii. Clar oboseala la sfârşitul unei intervenţii de 5-6 ore, epuizarea fizică se vede foarte bine pe feţele lor. Dar la sfârşit satisfacţia, indiferent de câte ore stăm acolo”, a spus pentru Vocea Transilvaniei purtătorul de cuvânt al ISU Arad, căpitan George Pleşca.

  Acesta a punctat că pompierii se află pe primul loc în top încrederii oamenilor în instituţiile publice, cu 80%.

  13082710_980290262054443_2008328529791709976_n

  „E important, mai ales după tragedia din Colectiv, unde sunt destule comentarii. Încrederea a rămas, deoarece populaţia conştientizează, lăsând la o parte discuţiile de la nivel înalt, că cei de jos, cum zicem noi „trupa”, salvează oamenii”, a completat Pleşca.

  Sursa: Vocea Transilvaniei

  Foto: ISUJ Arad / Facebook

  VEZI GALERIA FOTO >>>

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.