sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Salvamontiștii transportă o persoană decedată găsită, după îndelungi căutări, în Munții Făgăraș. Intervenția este de lungă durată

  de Special Arad | 5 iunie 2023, 12:12 PM | Naţional

  0

  (foto: Monitorul Expres - Arhivă)

  Salvamontiștii din Sibiu intervin luni dimineață pentru a coborî de pe munte o persoană decedată. Șeful Salvamont România a declarat la Digi24 că este vorba despre o persoană moartă de mai mult timp, aflată deja în stare de putrefacție. De altfel echipele de salvare au avut o zi plină de intervenții. Peste 20 de persoane le-au cerut ajutorul, dintre care 6 au ajuns la spital. Pentru o femeie a fost necesară inclusiv intervenția elicopterului SMURD pentru a fi preluată de pe munte, în Prahova.

  „Salvamont Sibiu intervine cu 15 salvamontişti pentru recuperarea unei persoane decedate la solicitarea IPJ Sibiu. Persoana decedată se află în Munţii Făgăraş, vârful Puha”, a transmis, luni, Salvamont Sibiu.

  Salvamontiştii au precizat că momentan nu cunosc identitatea persoanei decedate sau detalii despre accident.

  Distanța de unde trebuie recuperată persoana și care trebuie parcursă pe jos e mare, cam 4 ore dus, 4 ore întors. Durează în jur de 8 – 9 ore o astfel de acțiune”, a declarat Sabin Cornoiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.