miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  HEIL PONTA! Saluturi naziste la Conferința Județeană PSD Arad (FOTO: Flavius Maduța – Deputatul tău!)

  de Lucian Valeriu | 18 septembrie 2014, 11:07 AM | Pamflet | Topic special

  7

  Pe pagina personală de Facebook a deputatului PSD de Arad, Flavius Măduța, și pe grupul Flavius Maduta – Deputatul tau! a fost postată… nu ne îndoim – de către proprietarul paginii… o galerie foto cuprinzând instantanee de la conferința de validare a candidaturii lui Victor Ponta la președinția țării.  Evenimentul de partid și de stat s-a desfășurat vineri, 12 septembrie, 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor – concomitent cu altele, în toate reședințele de județ din România, Ponta fiind pe video-chat cu tot restul țării… prezent, deci, doar cu spiritul.
  Această poză ne-a atras atenția în mod deosebit:
  nazi
  Iată comentariul autorului la albumul foto:
  In urma Conferintei judetene PSD Arad s-a validat sustinerea candidaturii dl. Victor Ponta la Presedintia Romaniei, simultan cu celelalte organizatii social-democrate din Romania. Pana ca acest eveniment sa aiba loc, s-au desfasurat in fiecare localitate din judetul Arad, adunari generale ale membrilor si simpatizantilor PSD pentru validarea candidatului PSD la Presedintia Romaniei. In urma lor in Arad aproximativ 7000 de membri PSD au votat ca Victor Ponta sa fie Presedintele Romaniei.” 
  Deci, cum ne vom saluta după alegeri?
  Ei bine, ce să-nțelegem de aici?… Că soarele și pionierii și-au dat mâna peste țară și nazismul s-a împăcat cu comunismul, recunoscându-și, în sfârșit, afinitatea electiv-genetică, respectiv linia paternă comună?… Acum, când se împlinesc 70 de ani de când i-am bătut pe nemți și pe unguri la Păuliș dimpreună cu rușii? 
  Tare sau cum?!… Și toată reconcilierea asta – care numai reconciliere nu e… asemeni parcului de tristă panoramă… – se petrece la Arad… iar lumea nu observă… agențiile de presă nu explodează… supraviețuitorii holocaustului tac… ambasadorii marilor puteri se fac că plouă…
  Ce Moment Istoric, frate, conferința PSD Arad de validare a Tătucului… ce moment istoric ratat! 🙂
  Deci, cu HEIL PONTA?… sau cum ne salutăm din iarna asta începând?
  Să știm și noi… să ne facem bagajele.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Păi da. Trebuia scris ”saluturi romano-naziste” și atunci era împăcată istoria (pt unii). Ideea e că cei care salută de aproape un secol astfel – nu s-au gândit la imperiul roman ci la cel uber alles german. În vremea noastră acest salut a intrat în istorie purtând aprobarea unor tragedii viitoare. Ponta ăsta cu față de viperă se potrivește perfect acestui fel de salut. Deloc roman.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. ‘neața. Am scris un coment despre acest salut. Faptul că deși are origini romane – astăzi după aproape un secol – acesta este perceput ca expresie nazistă cu urmări dezastruoase. Referitor la conținutul articolului am punctat pe temă: ponta cu fața sa de viperă va aduce țara într-un dezastru greu de imaginat. Iar salutul se pretează exact acestui viitor roșu (și negru) al țării. N-am înțeles ce v-a deranjat.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Prin urmare hai să interzicem secerile și ciocanele pentru că în mintea unora acestea sunt asimilate cu regimurile dictatorial-comuniste. Tare m-aș mira dacă aș afla că Alex Machedon nu ridica mâna sau o mână în sus spre salut către oștile sale. Dacă nu pentru altceva, doar pentru a se face evidențiat, zărit și de cei din ultimele rânduri. Ei, bravos, niște naziști!

    0 voturi
    +1
    -1
  3. Lucian, inteleg ca e sectiunea de pamflet a Special Arad, dar e prea exagerat titlul; stii bine ca lumea distribuie articole fara sa fie atenta la detalii -gen sectiunea unui site sau `tonul` unei scrieri. Iar in poza e clar ca se vota, iar mainile alora erau in drum spre o pozitie verticala cand i-a prins fotograful in ipostaza asta. Stiu ca ti-ai dat seama de asta, dar pune un P.S. de pamflet ca se apuca unii sa faca plangeri si marsuri anti-naziste 🙂

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.