luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Salt în Cupa României! UTA a câștigat în ultimele secunde la Lugoj

  de Lucian Dănilă | 26 august 2015, 1:29 PM | Sport

  0

  UTA s-a calificat în turul următor al Cupei României la fotbal după victoria chinuită de la Lugoj. Bătrâna Doamnă a jucat pentru a treia oară în doar 14 luni la Lugoj, oraș legat de istoria recentă a grupării arădene care pe acea arenă a câștigat barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, 2-0 cu Retezatul Hațeg.

  Echipa lui Roli Nagy avea de luat o revanșă în fața formației locale care a câștigat cu 2-1 meciul din Liga a 3-a din sezonul trecut. Însoțiți de un grup de suporteri din Arad, jucătorii Bătrânei Doamne au dominat din start partida și au înscris prin Curtuiuș (12), după ce inițial șuturile lui Strătilă și ale lui Hlistei au fost respinse de apărători, respectiv de portarul Rusu. După gol, UTA și-a continuat dominarea, dar Rusu a făcut minuni în poarta lugojenilor. Atunci când Rusu a fost depășit, Vlădia a scos din fața liniei porții mingea trimisă de juniorul Man.

  Gazdele au egalat la prima acțiune ofensivă. Era minutul 32 când Polgar a făcut un henț în careu și Vlădia a trimis sub bară: 1-1. Meciul s-a întors, lugojenii fiind acum cei care și-au creat ocazii, dar la vestiare s-a intrat cu 1-1.

  Imediat după pauză arbitrul Aurel Vărzan l-a eliminat pe Mânecan – al doilea avertisment – și UTA juca în superioritate numerică. Chiar și așa, Vlădia a creat panică în careul arădean. UTA a pus stăpânire pe joc, dar fără ocazii importante la poarta lui Rusu cu excepția șuturilor lui Chindriș.

  Soarta partidei s-a jucat în minutele de prelungiri. Rusu a parat incredibil șutul trimis din careul mic de Cipri Rus, după care, în minutul 92, Ardelean a fost și el eliminat, echipa din Lugoj evoluând cu doi oameni mai puțin. Ardelean l-a faultat dur pe Strătilă și mai avea un cartonaș galben. În urma loviturii libere rezultate, portarul Rusu a sărit pe atacantul arădenilor Curtuiuș și Vărzan a dictat penalty. A transformat Szekely și UTA a câștigat cu 2-1.

  La finalul partidei, jucătorii echipei gazdă și suporterii au protestat vehement la adresa arbitrului Vărzan, dar scorul rămâne cel stabilit pe teren.

  CSM Lugoj: Rusu – Miculescu, Loga, Buliga, Mânecan, Ardelean – Precupanu, Vlădia, Poiană, Dobricean – Stoichescu.

  UTA: Anca Trip – Polgar (Cipri Rus), Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza (Sorian), Hlistei (Michel Vlad) – Man (Szekely) – Curtuiuș.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.