marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Firmele care dețin saloanele de masaj erotic, Luana și Monalisa, dizolvate de Tribunalul Arad în urma sentinței din dosarul de proxenetism

  de Ioana Costaș | 1 aprilie 2024, 6:43 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Anul trecut, în luna mai, DIICOT Timișoara trecea pragul celebrelor saloane de masaj erotic – Luana, din Arad, și Monalisa, din Vladimirescu – în cadrul unor percheziții efectuate într-un dosar penal ce viza infracțiunile de proxenetism și constituire a unui grup infracțional organizat. La aproape un an de la descinderi, Tribunalul Arad a pronunțat sentința în acest dosar. În fapt, mai exact, instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între DIICOT Timișoara și cei 12 inculpați. Dintre cei 12 inculpați, trei sunt persoane juridice. Acestea sunt societățile care dețin cele două saloane de masaj erotic. Pe lângă plata unor amenzi penale – cuprinse între 20.000 de lei și 22.000 de lei – de către persoanele juridice care dețin saloane de masaj erotic, Tribunalul Arad a decis și dizolvarea lor deoarece obiectul principal de activități, conform codului CAEN, a fost deturnat în scopul comiterii de infracţiuni.

  Ceilalți inculpați au primit pedepse cuprinse între 1 an și 8 luni închisoare și 2 ani și 6 luni închisoare, toate cu suspendare. De asemenea, pe perioada termenelor de supraveghere – care variază între 2 ani și 3 ani și 6 luni –  fiecare inculpat trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pe lângă respectarea mai multor obligații impuse de instanță.

  Tribunalul Arad a mai dispus confiscarea de la inculpați a sumelor de bani dobândite ca urmare a săvârșirii infracțiunilor din dosar. Nu doar bani au fost confiscați de la inculpați. Așa cum arată sentința Tribunalului Arad, de la unul dintre inculpați a fost confiscat și un autoturism SMART inscripționat „Sauna Club Monalisa”, care a fost folosit/destinat la săvârşirea infracțiunilor din dosar.

  Hotărârea Tribunalului Arad nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

  Iată soluția pe scurt a Tribunalului Arad, postată pe portal.just.ro:

  „1. Condamnă pe inculpatul Kovaci Sebastian Ciprian la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 2 luni închisoare, la care adaugă un spor de 4 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpat a sumelor de 5.666,5 lei şi 4.050 euro, din totalul sumei de 110.000 lei, indisponibilizată şi depusă la Unicredit Bank SA, respectiv a sumei de 4.000 franci elveţieni, ridicată la percheziţia domiciliară din data de 25.05.2023 şi depusă la Unicredit Bank SA, ca bunuri dobândite de inculpat prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Obligă inculpatul la plata sumei de 12.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat, din totalul sumei de 110.000 lei indisponibilizată şi depusă la Unicredit Bank SA.

  2. Condamnă pe inculpata Coste Cosmina la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpată la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 3 luni închisoare aplicată inculpatei, pe un termen de supraveghere de 3 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpată a sumelor de 5.666,5 lei şi 4.050 euro, din totalul sumei de 110.000 lei, indisponibilizată şi depusă la Unicredit Bank SA, respectiv a sumelor de 500 euro şi 1.680 dolari americani, depuse la Unicredit Bank, ca bunuri dobândite de inculpată prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Obligă inculpata la plata sumei de 10.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat, din totalul sumei de 110.000 lei indisponibilizată şi depusă la Unicredit Bank SA.

  3. Condamnă pe inculpatul Popa Andrei Cosmin la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 10 luni închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 1 lună închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 1 lună închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpat autoturismul marca Smart M CO1 inscripţionat «Sauna Club Monalisa», de culoare albastru-gri, an de fabricaţie 1999, cu o valoare de piaţă de 4.500 lei, aflat în proprietatea inculpatului şi folosit/destinat a fi folosit la săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 10.600 lei, ca bun dobândit de inculpat prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar.

  4. Condamnă pe inculpatul Căprariu Onuț Ciprian la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 8 luni închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 11 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 11 luni închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 10.600 lei, ca bun dobândit de inculpat prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar.

  5. Condamnă pe inculpatul Roman Florin Ioan la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 10.600 lei, ca bun dobândit de inculpat prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar.

  6. Condamnă pe inculpata SC Sebastian Loredana SRL la pedeapsa de 120 zile amendă x 120 lei, rezultând ca în final inculpata să execute amenda penală în cuantum de 14.400 lei. Condamnă pe inculpata SC Sebastian Loredana SRL la pedeapsa de 150 de zile amendă x 120 lei, rezultând ca în final inculpatei să i se aplice amenda în cuantum de 18.000 lei. Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, iar inculpata SC Sebastian Loredana SRL va executa pedeapsa cea mai grea de 18.000 lei amendă, la care se adaugă un spor de 4.800 lei (o treime din cealaltă pedeapsă de 14.400 lei amendă stabilită), urmând ca în final, inculpata să execute pedeapsa rezultantă principală de 22.800 lei amendă. Aplică faţă de inculpată pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice (cu obiect principal de activitate: alte activităţi de servicii n.c.a – COD CAEN 9609, ce a fost deturnat în scopul comiterii de infracţiuni), care se execută după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Dispune confiscarea specială de la inculpata SC Sebastian Loredana SRL a celor 26 părţi sociale în valoare totală de 260 lei, reprezentând capitalul social subscris şi vărsat al firmei, ca bunuri folosite/destinate a fi folosite la săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Obligă inculpata la plata sumei de 7.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din totalul sumei 110.000 lei indisponibilizată şi depusă la Unicredit Bank SA.

  7. Condamnă pe inculpatul Kovaci Marius Cosmin la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de 4 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 5.395 lei, din totalul sumelor de 3.300 euro şi 7400 lei, respectiv de 7.535 lei şi 3.880 euro, depuse la Unicredit Bank SA, ca bun dobândit de inculpat prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului instituită de procuror prin ordonanţa DIICOT – ST Timișoara asupra sumelor de bani ridicate la percheziţia corporală/domiciliară efectuată asupra inculpatului Kovaci Marius Cosmin (3.300 euro, 7.400 lei) şi la Salonul de masaj erotic LUANA din municipiul Arad (7.535 lei şi 3.880 euro), toate depuse la Unicredit Bank, ce fac obiectul aplicării măsurii de siguranţă a confiscării speciale, respectiv pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

  8. Condamnă pe inculpata Şimon Sandra Georgiana la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpată la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 10 luni închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 1 lună închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 1 lună închisoare aplicată inculpatei, pe un termen de supraveghere de 3 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpată a sumei de 5.395 lei, din totalul sumelor de 48.500 lei şi 2.410 euro, depuse la Unicredit Bank SA, ca bun dobândit de inculpată prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Obligă inculpata la plata sumei de 7.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat.

  9. Condamnă pe inculpata Pera Cristina Claudia la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. Condamnă pe inculpata la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Contopeşte cele două pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 8 luni închisoare, la care adaugă un spor de 3 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 11 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 11 luni închisoare aplicată inculpatei, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpata a sumei de 3.250 lei, ca bun dobândit de inculpată prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar.

  10. Condamnă pe inculpata SC Intimate Center SRL la pedeapsa de 90 zile amendă x 120 lei, rezultând ca în final inculpatei să i se aplice amenda în cuantum de 10.800 lei. Condamnă pe inculpata SC Intimate Center SRL la pedeapsa de 140 de zile amendă x 120 lei, rezultând ca în final inculpatei să i se aplice amenda în cuantum de 16.800 lei. Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, iar inculpata SC Intimate Center SRL va executa pedeapsa cea mai grea de 16.800 lei amendă, la care se adaugă un spor de 3.600 lei (o treime din cealaltă pedeapsă de 10.800 lei amendă stabilită), urmând ca în final, inculpata să execute pedeapsa rezultantă principală de 20.400 lei amendă. Dispune confiscarea specială de la inculpata SC Intimate Center SRL a celor 20 părţi sociale în valoare totală de 200 lei reprezentând capitalul social subscris şi vărsat, ca bunuri folosite/destinate a fi folosite la săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului instituită de procuror prin ordonanţa DIICOT – ST Timișoara asupra bunurilor mobile (cele 20 părţi sociale în valoare totală de 200 lei) susmenţionate. Obligă inculpata la plata sumei de 5.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din totalul sumei de 3.300 euro şi 7.400 lei, respectiv 7.535 lei şi 3.880 euro, depuse la Unicredit Bank.

  11. Condamnă pe inculpata SC Secret Love XXX SRL la pedeapsa de 90 zile amendă x 1200 lei, rezultând ca în final inculpatei să i se aplice amenda în cuantum de 10.800 lei. Condamnă pe inculpata SC Secret Love XXX SRL la pedeapsa de 140 de zile amendă x 120 lei, rezultând ca în final inculpatei să i se aplice amenda în cuantum de 16.800 lei. Contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre, iar inculpata SC Secret Love XXX SRL va executa pedeapsa cea mai grea de 16.800 lei amendă, la care se adaugă un spor de 3.600 lei (o treime din cealaltă pedeapsă de 10.800 lei amendă stabilită), urmând ca în final inculpat să execute pedeapsa rezultantă principală de 20.400 lei amendă. Aplică inculpatei pedeapsa complementară cea mai grea, constând în dizolvarea persoanei juridice, care se execută după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Dispune confiscarea specială de la inculpata a celor 20 părţi sociale în valoare totală de 200 lei (19 părţi sociale, în cuantum de 190 lei aparţinând inculpatei Şimon Sandra Georgiana şi 1 parte socială, în cuantum de 10 lei, aparţinând numitei Cobzariu Ionela, care a cunoscut afectaţiunea ei), reprezentând capitalul social subscris şi vărsat, ca bunuri folosite/destinate a fi folosite la săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală din prezentul dosar. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului instituită de procuror prin ordonanţa DIICOT – ST Timișoara asupra bunurilor mobile (cele 20 părţi sociale în valoare totală de 200 lei) susmenţionate. Obligă inculpata la plata sumei de 5.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din totalul sumelor de 48.500 lei şi 2.410 euro depuse la Unicredit Bank SA.

  12. Condamnă pe inculpatul Grecu Dan Constantin la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în circumstanţă atenuantă. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în circumstanţă atenuantă. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în circumstanţă atenuantă. Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în circumstanţă atenuantă. Contopeşte cele patru pedepse principale aplicate, în sensul că aplică pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, la care adaugă un spor de 8 luni închisoare, reprezentând o treime din celelalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 8 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune confiscarea specială de la inculpatul a sumei de 4.800 lei, ca bun dobândit de inculpat prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală în cadrul Salonului de masaj erotic Monalisa, din totalul sumei de 110.000 lei indisponibilizată şi depusă la Unicredit Bank SA, respectiv a sumei de 2.500 lei, ca bun dobândit de inculpat prin săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală în cadrul Salonului de masaj erotic Luana, din totalul sumelor de 3.300 euro şi 7.400 lei, respectiv 7.535 lei şi 3.880 euro depuse la Unicredit Bank SA. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat, din totalul sumei de 110.000 lei indisponibilizată şi depusă la Unicredit Bank SA”.

  Citește și: Fetele angajate la saloanele de masaj erotic din Arad și Vladimirescu, dar și patronii acestora, și-au recunoscut faptele

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.