joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sălile de sport și restaurantele din Arad și Ineu se redeschid! Rata de infectare a scăzut sub 3,5 la mie

  de Andreea Daniela B. | 26 aprilie 2021, 1:42 PM | Știri Arad

  0

  Aradul se află de câteva săptămâni pe lista localităților unde incidența cazurilor depășea 4 la mia de locuitori și, conform noilor hotărâri, în acest caz existau restricții suplimentare. Mai exact, acolo unde incidența cazurilor depășea patru la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică se impuneau reguli mai aspre. De exemplu, orarul magazinelor care era schimbat, acestea având ora închiderii la 18.00, circulația era restricționată după ora 20.00, nu 22.00 așa cum era în restul zilelor, iar restaurantele sau sălile de sport nu erau deschise.

  În ultima săptămână, incidența cazurilor a început să scadă și astăzi, după o lungă perioadă de așteptare, aceasta a ajuns la 3,40 în municipiul Arad și la 3,24 în Ineu. Odată cu această incidență, sălile de sport/fitness se redeschid.

  Cât despre restaurante, vineri va fi ultima zi de restricții aferente scenariului roșu, practic va fi ultima zi din cele 14 în care Aradul are restaurantele interioare închise. Acest lucru probabil se va schimba și, dacă incidența cazurilor va ajunge sub 3 la mie, toate restaurantele se vor deschide și la interior, însă capacitatea de funcționare va fi de 30%.

  De acum, magazinele vor fi deschise până la ora 21 atât în Arad, cât și în Ineu, iar restaurantele (în interior) vor putea rămâne deschise până la ora 22.00 după ce incidența scade sub 3 la mie. Concret, pentru localitățile în care incidența este sub 1,5, restaurantele, sălile de spectacol și jocuri de noroc pot funcționa la 50% din capacitate, între 1,5-3 vor funcționa la 30%,  iar când incidența depășește pragul de 3 infectări la mie, se închid.

  De asemenea, dacă rata de infectare ajunge din nou la 4 cazuri la mia de locuitori, vor fi aplicate din nou regulile de care abia am scăpat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.