duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Salariile profesorilor vor întârzia. Precizări ale Ministerului Educației

  de - | 9 februarie 2023, 10:30 AM | Educaţie

  0

  Kitul actualizat al aplicaţiei Edusal prin care se plătesc salariile şi în care pot fi operate majorările salariale a fost livrat în unităţile de învăţământ universitar, anunţă ministerul Educaţiei după ce sindicatele au avertizat că salariile ar putea întârzia pentru că ministerul nu a transmis şcolilor noua versiune a aplicaţiei.

  „În cursul serii de ieri, a fost livrat, în unităţile de învăţământ preuniversitar, kitul Edusal. În această dimineaţă, va avea loc o şedinţă cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare (vor participa inspectorul şcolar general/ un inspector şcolar general adjunct, sefii departamentelor Contabilitate şi Salarizare de la nivelul inspectoratelor şcolare) pe tema actualizărilor”, a transmis joi dimineaţă Ministerul Educaţiei, informează News.ro.

  Şeful celui mai mare sindicat al profesorilor din judeţul Iaşi, Laviniu Lăcustă a avertizat marţi că semnalele primite din şcoli arată că salariile pe ianuarie vor intra în conturi cu două-trei zile întârziere pentru că Ministerul Educaţiei nu a transmis varianta actualizată a aplicaţiei de salarizare, ceea ce va creşte starea de nemulţumire din sistem.

  În urmă cu o săptămână, la şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei, preşedintele FSLI a întrebat ce se întâmplă cu aplicaţia Edusal, având în vedere că începând cu data de 1 ianuarie salariile se modifică la majoritatea angajaţilor din învăţământ şi că data de 14 februarie este ziua în care se plătesc salariile.

  Cei din conducerea Ministerului Educaţiei, prezenţi la şedinţă au răspuns: “În ultima perioadă au avut loc negocieri cu firma care gestionează Edusal, încheindu-se un nou contract pentru doi ani. În data de 7 februarie ministerul Educaţiei urmează să primească kitul cu noua versiune.

  Da, va fi o problemă pentru că secretarele ar trebui să facă un efort mare pentru ca salariile se poată fi plătite în data de 14 februarie”, au spus reprezentanţii ministerului, conform Edupedu.ro.

  sursa: stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.