Fostul luptător K1 Ștefan Achim a fost condamnat la închisoare pe viață pentru asasinarea unui tânăr de 21 de ani

  de - | 1 octombrie 2022, 3:27 PM | Naţional

  1

  Marius Ştefan Achim a executat în stil mafiot un tânăr de 21 chiar în scara blocului unde locuia victima, în orașul Bacău. Tânărul i-ar fi promis un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanţă, dar nu i l-a mai livrat, scrie adevarul.ro.

  Tribunalul Bacău l-a condamnat la închisoare pe viață pe Marius Ştefan Achim, un bărbat de 46 de ani, fost luptător K1, arestat în Franţa, la solicitarea autorităţilor române, și extrădat apoi în România. Bărbatul a fost găsit vinovat de omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

  Achim, un fost luptător K1 de performanţă, a fost prins de autorităţile din Franţa într-o suburbie a Parisului şi a fost adus în România, sub escorta Armatei Franceze. Francezii l-au pus în lanţuri şi au folosit un brâu special pentru imobilizare, însă compania aeriană ar fi refuzat să-l primească pe Achim în avion, din motive de securitate. Astfel, acesta a fost adus cu maşina până în România, scrie adevarul.ro.

  Achim ar fi un fost membru al Legiunii Străine din cadrul armatei Franţei, potrivit unor surse judiciare. Pe 9 martie 2020, individul l-a împuşcat mortal pe Iulian Oancea, un tânăr condamnat în trecut pentru infracțiuni informatice, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc aflat pe strada Alecu Russo din municipiul Bacău.

  Foto: Iulian Oancea

  Potrivt anchetatorilor, iubita lui Achim l-a contactat în 2020 pe Iulian Oancea, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. Tânărul a păcălit-o, însă, pe femeie. Când şi-a dat seama că a fost înşelat de hacker, Ştefan Achim şi-a luat pistolul şi a plecat la Bacău pe urmele tânărului. L-a împuşcat chiar în scara blocului în care acesta locuia.

  A fost prins de autorităţile franceze, fiind încătuşat pe 21 mai 2020 în localitatea Creil. Poliţiştii francezi au găsit asupra lui peste 30.000 de euro, un pistol Makarov, în stare de funcţionare, şi un încărcător cu 7 cartuşe.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.