Salah Abdeslam dezvăluie de ce nu s-a aruncat în aer la Paris

  de - | 2 April 2016, 11:02 AM | Internaţional

  0

  Suspectul terorist Salah Abdeslam nu s-a aruncat în aer în timpul atentalor de la Paris din 13 noiembrie ca să salveze vieţile unor oameni, a spus fratele teroristului pentru postul francez BFM TV, potrivit Digi 24.

  Mohamed Abdeslam şi-a vizitat fratele în închisoarea din Belgia unde este închis înaintea extrădării în Franţa şi a vorbit cu el timp de o oră. În timpul acestei conversaţii, Salah Abdeslam a spus că are regrete în legătură cu cele întâmplate. De asemenea, teroristul de 26 de ani a spus că în mod intenționat nu a detonat vesta cu explozibil pe care o purta, ca să nu provoace şi mai multe victime.

  „Dacă voiam, ar fi fost mai multe victime”, ar fi declarat teroristul. „Din fericire, n-am mers până la capăt”, a adăugat el. Salah Abdeslam i-a mai spus fratelui său că a fost atras în acest proiect de cunoștințe de-ale sale, dar în niciun caz nu a fost cel care a planificat atentatele și nici măcar nu a știut, la început, ceea ce se va petrece. Totuși, a recunoscut că în seara de 13 noiembrie 2015 purta o centură cu explozibili.

  În ceea ce privește atentatele din Belgia, el a negat orice implicare. Salah este la curent cu atentatele din 22 martie numai pentru că are un televizor în celula sa, potrivit fratelui.

  Mohamed Abdeslam a mai declarat BFMTV că fratele său este obosit și se deplasează cu greu. A fost, într-adevăr, rănit de forțele de ordine atunci când a fost reținut, la 18 martie.

  A fost pentru a doua oară când Mohamed Abdeslam l-a putut vizita în închisoarea din Belgia pe fratele său.

  Salah Abdeslam urmează să fie extrădat în Franţa. Tânărul a spus deja că va coopera cu autorităţile franceze şi că nu vrea să fie judecat în Belgia.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.