luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Salah Abdeslam dezvăluie de ce nu s-a aruncat în aer la Paris

  de - | 2 aprilie 2016, 11:02 AM | Internaţional

  0

  Suspectul terorist Salah Abdeslam nu s-a aruncat în aer în timpul atentalor de la Paris din 13 noiembrie ca să salveze vieţile unor oameni, a spus fratele teroristului pentru postul francez BFM TV, potrivit Digi 24.

  Mohamed Abdeslam şi-a vizitat fratele în închisoarea din Belgia unde este închis înaintea extrădării în Franţa şi a vorbit cu el timp de o oră. În timpul acestei conversaţii, Salah Abdeslam a spus că are regrete în legătură cu cele întâmplate. De asemenea, teroristul de 26 de ani a spus că în mod intenționat nu a detonat vesta cu explozibil pe care o purta, ca să nu provoace şi mai multe victime.

  „Dacă voiam, ar fi fost mai multe victime”, ar fi declarat teroristul. „Din fericire, n-am mers până la capăt”, a adăugat el. Salah Abdeslam i-a mai spus fratelui său că a fost atras în acest proiect de cunoștințe de-ale sale, dar în niciun caz nu a fost cel care a planificat atentatele și nici măcar nu a știut, la început, ceea ce se va petrece. Totuși, a recunoscut că în seara de 13 noiembrie 2015 purta o centură cu explozibili.

  În ceea ce privește atentatele din Belgia, el a negat orice implicare. Salah este la curent cu atentatele din 22 martie numai pentru că are un televizor în celula sa, potrivit fratelui.

  Mohamed Abdeslam a mai declarat BFMTV că fratele său este obosit și se deplasează cu greu. A fost, într-adevăr, rănit de forțele de ordine atunci când a fost reținut, la 18 martie.

  A fost pentru a doua oară când Mohamed Abdeslam l-a putut vizita în închisoarea din Belgia pe fratele său.

  Salah Abdeslam urmează să fie extrădat în Franţa. Tânărul a spus deja că va coopera cu autorităţile franceze şi că nu vrea să fie judecat în Belgia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.