Șahul pierde o campioană. A murit Elisabeta Polihroniade

  de Special Arad | 24 ianuarie 2016, 9:21 AM | Naţional

  0

  Elisabeta Polihroniade, multipla campioana la șah, a murit, sâmbătă, la vârsta de 80 de ani. Trupul neînsuflețit al regretatei campioane va fi depus, marți, la Biserica Domnița Bălașa din București. Înmormântarea va avea loc la Mănăstirea Cernica.
  Elisabeta Polihroniade a murit sâmbătă seară. “Din păcate s-a prăpădit acum câteva ore, nu ştiu motivul decesului, dar ştiu că se deplasa foarte greu în ultima vreme. Sportul românesc pierde foarte mult prin dispariţia ei, şi mai ales şahul, pentru că a făcut tot ce a putut să promoveze acest sport. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, a declarat Carmen Tocală, secretar de stat în MTS.

  Conform apropiaţilor, Elisabeta Polihroniade a fost răpusă de un cancer la pancreas.

  Maestru internațional în 1960, iar din 1982 a fost mare maestru internațional. A fost campioană națională în 1966, 1970, 1971, 1972, 1975, 1976 și 1977. A fost și reprezentantă a României la Jocurile Olimpice.

  A deținut funcțiile de director al revistei române de șah Gambit și de vicepreședinte al Uniunii Internaționale a Șahului Școlar.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.