duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Să cânți la o masă cum nu reușește o întreagă filarmonică, asta înseamnă să fii… polonez la FITN!

  de Tomck@t | 8 mai 2017, 2:24 PM | Cultură | Muzică | Video

  0

  Ar fi exagerat să spunem că Vangelis, Ramin Djawadi, Jóhann Jóhannsson sau orice alt compozitor contemporan s-ar băga sub masă dacă ar vedea acest show superb? Sau că Iggy Pop și-ar lua tricoul și n-ar mai avea tupeul să apară în public o lună de zile la bustul gol? Având în vedere că cei patru membri ai Companiei de teatru Karbido din Polonia cântă la un singur instrument… și anume: O MASĂ… nu prea 🙂

  Așa cum a scris și The Financial Times: „Îți promit că niciodată nu vei auzi o versiune a The Stooges – «Now I Wanna Be Your Dog» care să îți placă la fel de mult ca aceasta”.

  Festivalul Internațional de Teatru Nou a adus arădenilor, duminică seara, la Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, spectacolul „Masa”, un proiect muzical de talie mondială, un out-and-out instrumental avangardist, care dovedește că imaginația fără limite poate să spargă barierele muzicale.

  Un simplu obiect de mobilier, o masă se transformă într-un instrument muzical care poate reda totul, de la percuția eterică și jazz la heavy metal. Desigur, masa respectivă e echipată cu tot felul de instrumente ascunse, incorporate, și conectată la un amplificator și boxe, plus că cei patru muzicieni inventivi (Pawel Czepulkowski, Michal Litwiniec, Igor Gawlikowski și Marek Otwinowski) sunt ajutați de către doi sunetiști (Tomasz Sikora și Jacek Fedorowicz, rolul acestora nefiind deloc insignifiant, deși erau în umbră), dar în orice caz, spectacolul „Masa” te lasă invariabil… mas©ă!

  Folosind arcuri, monede și pahare de vin, ori chiar proprii pumni, cvartetul Karbido prezintă un spectacol cum n-ai mai văzut, cu siguranță… iar dacă ai pierdut evenimentul, iată mai sus și mai jos câteva secvențe din concertul-spectacol ce am găsit pe YouTube.

  E de menționat că după doar două zile după reprezentația din Arad (adică mâine, 9 martie), spectacolul „Masa” va ajunge la Tokyo, Japonia.


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.