duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  S-au înmulţit infractorii minori din Arad. Poliţia zice că nu e treaba ei dacă pistele de biciclete din Arad corespund

  de Ovidiu Balint | 8 martie 2019, 1:26 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Județean Arad, Ioan Tamaş, a transmis într-o conferinţă de presă că anul trecut s-au înmulţit furturile ale căror autori sunt în majoritate minori, în special fiind vorba despre furturi din autoturisme. Comisarul-şef Ioan Tamaş a subliniat că fenomenul se datorează faptului că minorii provin din familii sărace, dezorganizate, care caută venituri obţinute facil, dar şi faptului că păgubiţii au fost neglijenţi, lăsându-şi la vedere obiecte de valoare. Problema cu acest tip de infractori este că nu li se poate face nimic din punct de vedere legal. Se întocmeşte un dosar penal, dar părinţii fiind săraci nu se poate recupera nimic din prejudicii. „De pildă, mulţi dintre ei, după ce erau prinşi, în drum spre casă mai spărgeau câteva autoturisme”, ne-a mai declarat Ioan Tamaş.

  Pe de altă parte, pentru reducerea infracţiunilor şi contravenţiilor rutiere, poliţiştii anunţă că vor fi foarte prezenţi pe străzi. Ioan Tamaş a recunoscut că s-au amplificat incidentele şi accidentele rutiere în care sunt implicaţi bicicliştii. „Vrem să îi conştientizăm pe biciclişti să poarte însemne distinctive în trafic, deoarece multe dintre incidente sunt provocate şi din cauză că nu sunt semnalizaţi corespunzător în trafic”, a subliniat Ioan Tamaş.

  – În ce măsură corespund pistele de biciclete amenajate în Arad?, l-am întrebat pe comisarul şef Ioan Tamaş.

  – Sunt avizate de cei din Comisia de Sistematizare a Aradului.

  – Ştiu, dar vă întreb din punctul de vedere al Inspectoratului.

  – Noi, în condiţiile în care constatăm că sunt abateri ale normelor, în sensul că se parchează pe pista de bicicletă, vom lua măsuri. Dar, repet, în ceea ce priveşte această activitate este de competenţa altora.

  În ceea ce priveşte prezumtiva înmulţire a infracţiunilor după eliberările condiţionat recent aplicate la nivel naţional, Ioan Tamaş ne-a declarat că un număr foarte mic dintre delicvenţii eliberaţi recent s-au întors în penitenciar în urma unor infracţiuni comise pe raza judeţului Arad.

  Vom reveni cu amănunte de la conferinţa de presă a conducerii Inspectoratului judeţean al Poliţiei Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnilor din polițiile de toate felurile!
   Ieșiți permanent pe străzi,la vedere.Cu tehnica din dotare,adică bastoane,cătușe,pistoale.Să fiți văzuți de infractorii mari sau mai mărunți!Simpla prezență a polițiștilor pe stradă va descuraja elementul infracțional.Acum prezența pe străzile orașului a poliției,poate fi văzută doar în mașinile cu insemnele respective. Cetățenii vă cer să coborâți printre ei,să-i apărați de cei răi.Pentru asta vă plătesc! Dotați-vă și cu biciclete,role,trotinete sau ce-or mai fi.Patrulați mai des prin zonele cu potențial infracțional,știute de toată lumea.Doar astfel veți obține rezultate în lupta cu delincvența,iar cetățeanul va simți că poate circula în siguranță pe străzi.În rest ce să mai zic? De sfaturi nu ducem lipsă…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.