S-a stins din viață Dumitru Burescu, fost jucător la UTA și FC Bihor! Avea doar 54 de ani…

  Dumitru Burescu s-a stins fulgerător din viață la vârsta de doar 54 de ani. Om de afaceri și o fire foarte activă, Burescu a jucat în ultima perioadă pentru formația de old-boys a fotbaliștilor bihoreni, evoluând în urmă cu câteva luni contra celor de la UTA.

  A jucat pentru UTA, pentru Strungul Arad, Astra Arad sau Telecom, echipe la care a fost coechipier cu aproape toți jucătorii importanți ai Aradului anilor 80-90.

  Om de afaceri, Burescu nu a uitat sportul care l-a făcut cunoscut și participa constant la meciuri demonstrative de old-boys.

  „Drum lin spre îngeri, dragă Buri! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe Dumitru Burescu, președintele clubului nostru Olimpia Oradea Old-Boys, căpitanul nostru de echipă și fotbalistul nostru drag! Nu te vom uita niciodată dragă prietene!!! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, este postarea pe pagina de facebook a clubului orădean de old-boys.

  A mai jucat la Înfrăţirea Oradea, FC Drobeta Turnu Severin, FC Bihor şi Apulum Alba Iulia.

  Cel care ne-a anunțat de dispariția prematură a lui Burescu a fost Norbert Varga, fostul căpitan al echipei UTA, cel care i-a fost coechipier la Telecom la începutul anilor 2000.

  „Sunt șocat. A fost un om fantastic și un coechipier fantastic. Nu doar că am jucat cu el dar chiar am fost reprezentat de el ca jucător după ce el a renunțat la cariera de fotbalist. Sunt șocat pentru că nu demult am evoluat contra lui la un meci între prieteni, între noi cei de la UTA și cei de la Bihor”, spune Norbert Varga.

  burescu

  Foto: „Buri”, la Madrid, alături de prietenul său Vasile Arman

  Mereu un apropiat al arădenilor și a fotbalului arădean, Dumitru Burescu a păstrat relații foarte strânse de prietenie cu foștii săi coechipieri de la Arad. Anul trecut a și fost alături de Vasile Arman, alături de care a jucat la Strungul Arad, la ultimul El Clasico, Real Madrid – FC Barcelona, disputat cu spectatori în tribune. Se întâmpla în 3 martie 2020, iar de atunci multe, prea multe s-au schimbat. Messi, al cărui admirator era, a plecat între timp de la Barcelona, iar la doar câteva zile distanță Burescu a plecat din această lume… Trist.

  Drum lin spre îngeri, „Buri”!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.