Razie pe toate autostrăzile. S-au dat sute de amenzi

  de Special Arad | 21 October 2022, 9:47 AM | Naţional

  0

  Comunicat: În perioada 17 octombrie- 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul structurii centrale a Brigăzii Autostrăzi împreună cu cei ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac, Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu- Vâlcea, Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva, Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța și din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A3 București – Brașov au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe tronsoanele din responsabilitate.

  Acțiunea a avut ca scop principal creșterea gradului de disciplină rutieră, vizând atât combaterea abaterilor săvârșite de conducătorii vehiculelor de transport marfă și persoane, cât și utilizarea nejustificată a benzii de urgență.

  În urma desfășurării activității au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 302.120 lei.

  În baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale pentru:

  – Depășirea Vitezei legale: 13,

  – Neportul Centurii de Siguranță: 33,

  – Folosirea telefonului: 8,

  – Defecțiuni tehnice: 9,

  – Utilizarea benzii de urgență: 13,

  – Depășire neregulamentară: 3,

  – Circulație pe sensul opus: 3,

  – Alte abateri constate: 69.

  În baza OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora: au fost aplicate 248 de sancțiunicontravenționaleiar în baza HG 69/2012: 2.

  De asemenea au fost reținute 18 permise de conducere 3 pentru depășire neregulamentară, 11 pentru viteză excesivă, 3 pentru circulație pe sens opus iar 1 pentru alte abateri, totodată fiind retrase 4 certificate de înmatriculare.

  Recomandăm tuturor conducătorilor auto să respecte legislația rutieră în vigoare cât și legislația incidentă în domeniul legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, pentru a ajunge în siguranță la destinație. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.