duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a lansat cartea „Pelerini în Țara Sfântă”, prima acțiune în cadrul acordului de înfrățire Arad-Betleem

  de Special Arad | 19 decembrie 2019, 12:31 PM | Cultură

  0

  Comunicat. Sala Regele Ferdinand din Palatul Administrativ a găzduit miercuri după-amiaza, cu începere de la ora 16:30, lansarea cărții „Pelerini în Țara Sfântă” a autoarei Gabriela Baddour. Volumul, un ghid autorizat pentru întreg ansamblul „Locurilor Sfinte”, este pentru arădeanca Gabriela Baddour o carte de suflet, care, mai ales acum când suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, ar putea reprezenta un cadou special pentru cei care au vizitat locurile sfinte sau își doresc să facă acest lucru. Lansarea de carte a  avut loc în prezența primarului Călin Bibarț, a viceprimarului Ionel Bulbuc și a unui public numeros.

  Cu ocazia primei vizite efectuate de delegația municipiului Arad în orașul Betleem, Gabriela Baddour a purtat o serie  de discuții cu membrii delegației arădene, inclusiv cu viceprimarul Ionel Bulbuc.

  Am avut onoarea să fac parte din delegația care a efectuat prima vizită oficială în Betleem, după înfrățirea acestuia cu orașul nostru. Cu acest prilej am cunoscut-o  pe doamna Gabriela Baddour, o prezență deosebită, un om cu totul special. În prag de sărbători doamna Baddour, o arădeancă de-a noastră, ne face un cadou deosebit, o carte de suflet:  Pelerini în Țara Sfântă. Așa cum mărturisește chiar autoarea,  cartea este mai mult decât un ghid, este o pledoarie pentru vizitarea locurilor sfinte. Așadar, parafrazând-o pe doamna Baddour aș spune: La anu-n Ierusalim”, a declarat viceprimarul Ionel Bulbuc.

  Pelerini în Țara Sfântă 2

  Gabriela Baddour s-a născut la Arad la 1 decembrie 1961, de Ziua Națională a României. Este stabilită definitiv pe Pământul Făgăduinței din decembrie 1988, prin căsătoria cu un medic palestinian din Betleem. Cu studii filologice în România și a artelor la Glasgow în Anglia, Gabriela Baddour lucrează ca și ghid turistic, dar scrie și poezie și proză. Primul volum de poezie „Desfrunzirea de taină”, a apărut în România la Editura Litera în anul 1982.

  Lansarea cărții „Pelerini în Țara Sfântă” este primul eveniment organizat în cadrul acordului de înfrățire Arad-Betleem.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.