Raiul produselor locale, în parcul Pădurice. S-a deschis târgul „Produs în Arad” | Foto

  de Raluca Medeleanu | 30 iunie 2018, 3:57 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Chiar dacă cu o zi mai târziu, târgul „Produs în Arad” s-a deschis astăzi în parcul Pădurice, adunând o sumedenie de arădeni curioși să vadă care sunt produsele locale cu care ne mândrim.

  Deși încă nu au sosit chiar toți comercianții, majoritatea producătorilor din județ și-au etalat produsele, fie ele alimentare sau obiecte ornamentale și de mobilier, prețurile fiind – în multe cazuri – destul de avantajoase. De exemplu, un kilogram de nucă se vinde la târg cu 30 lei, pe când la piață îl găsim pus spre vânzare la 40 sau chiar 50 de lei. Roșiile se vând la 4 lei kilogramul, un preț cam la fel cu cel din piață. Lubenița și pepenele sunt și ele la preț bun, 1,90 lei kg. În schimb, prețuri destul de piperate găsim la delicatesele din brânză sau din carne (brânză cu busuioc – 8 lei / 100 g, brânză Cheddar – 8 lei / 100 g, ruladă de casă din carne de porc – 10 lei / 100 g, slănină de mangaliță – 7 lei / 100 g,  salam de cerb – 8 lei / 100 g), însă, ca să reproducem ce scrie pe o pancartă, „Prețurile pot părea mari doar pentru cei care nu apreciază calitatea”.

  Nu pot lipsi nici produsele de apicultură, siropurile, levănțica uscată frumos mirositoare sau diferite mirodenii pentru adăugat în mâncare (busuioc, salvie, anason etc.). Toate acestea și multe altele le puteți descoperi direct de la cei 59 de producători locali, timp de opt zile, în parcul Pădurice din zona Podgoria.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.