duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a deschis Agromalim!

  de Special Arad | 1 septembrie 2022, 4:51 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat.  Agromalim, cel mai important târg de agricultură din România organizat în afara Capitalei, și unul dintre cele mai consistente din euroregiunea noastră, și-a deschis astăzi porțile, la Expo Arad. Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, târgul cuprinde anul acesta peste 270 de expozanți din zece state și un număr de 50 de producători locali.

  ,,Consiliul Județean Arad este și anul acesta partenerul Camerei de Comerț, cu o componentă de promovare a producătorilor locali și organizarea de conferințe de specialitate despre oportunitățile de investiții în județul Arad, mai ales în domeniul agricol și viticol. Agricultura a fost întotdeauna parte din strategia Consiliului Județean Arad, pentru că înțelegem importanța acesteia în ponderea economică a județului. Îmi doresc ca și această ediție a târgului să aducă notorietate firmelor și producătorilor care expun aici, o bună comunicare și colaborări între aceștia, noi oportunități de afaceri, idei inovative de dezvoltare a agriculturii, de exploatare la un nivel cât mai ridicat al potențialului agricol al județului nostru, nu doar la nivel de producție efectivă, ci și procesarea produselor”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, a subliniat: ,, La târgul de anul acesta am inclus obiective noi – promovarea valorilor locale, arădene, în context euroregional; întâlniri business to business pentru profesioniștii din agricultură; facilitarea unor instrumente de comunicare directă între producători și beneficiari. Agromalim 2022 vine și cu o altă noutate. Pentru prima oară, la inițiativa unui mare investitor privat din agricultura arădeană, încercăm să închegăm o piață digitală de produse locale, implicând zeci de mici producători arădeni. Iată, așadar, că Agromalim este mai mult decât un Târg, este un organism viu, care se dezvoltă și reacționează la nevoile mediului cu care interacționează! După trei ani pandemici, agricultura se reașează și ea pe baze noi, inovative. Soluțiile se schimbă de la an la an, cu o viteză specifică până nu demult doar domeniului digital. Apar utilaje cu performanțe noi, cu randament revoluționar, cu consum scăzut. Apar soiuri și specii mai rezistente. Și nu în ultimul rând, iar ăsta este mediul școlii de agricultură adaptată la schimbare, apar specialiști pregătiți să se adapteze. Rolul Agromalim și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad este să ofere o platformă de prezentare pentru aceștia și să fie un catalizator de energii bune, dar și un mediator între părțile care muncesc pentru progres”.

  Târgul Agromalim se desfășoară în perioada 1-4 septembrie, la Expo Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.