sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Rușii fug din țară, după ce Putin a anunțat mobilizarea! Cozi de peste 30 km la granița cu Finlanda

  de - | 21 septembrie 2022, 7:57 PM | Internaţional

  0

  (foto: Sotiri Dimpinoudis / Twitter)

  Oamenii au început să fugă în masă din Rusia după ce președintele Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială a civililor pentru războiul cu Ucraina. Civilii părăsesc țara cu avionul, autobuzul, mașinile personale și chiar și pe jos, traversând hotarele cu țările UE.

  Imagini de la granița cu Finlanda arată că acolo s-au format cozi uriașe. Șirul de mașini măsoară nu mai puțin de 35 de kilometri.

  „Ambuteiajul de la granița dintre Rusia și Finlanda s-a aglomerat până la 35km și crește cu fiecare oră, fiind singura graniță care este încă deschisă pentru civilii ruși cu vize Schengen, după ce Putin a anunțat că va trimite 300.000 de noi soldați spre Ucraina”, transmite jurnalistul independent Sotiri Dimpinoudis pe Twitter.

  Letonia a anunțat prin vocea ministrului de externe că nu va oferi refugiu niciunui cetățean rus care fuge de mobilizare.

  „Din motive de securitate, Letonia nu va elibera vize umanitare sau de altă natură acelor cetățeni ruși care evită mobilizarea și nici nu va modifica restricțiile de trecere a frontierei pentru cetățenii ruși cu vize Schengen”, a precizat ministrul de externe leton Edgars Rinkevics într-un mesaj publicat pe Twitter.

  Citește mai mult pe Adevărul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.