Rusia avertizează, din nou, Republica Moldova să nu semneze Acordul de Asociere cu UE

  de Special Arad | 11 iunie 2014, 7:01 PM | Internaţional

  0

  Cooperarea economică dintre Republica Moldova și Rusia va avea de suferit dacă guvernul de la Chișinău semnează Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, a declarat, ieri, viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, citat de agenția RIA Novosti.

  După întâlnirile pe care Karasin le-a avut, luni, la Chișinău cu oficiali ai Republicii Moldova, Ministerul rus de Externe a emis un comunicat în care se menționează că „Rusia atrage atenția asupra faptului că semnarea Acordului de asociere între Republica Moldova și UE, programată pentru 27 iunie, riscă să complice și mai mult relațiile economice bilaterale ruso-moldave și ar putea deveni o grea încercare pentru aceste raporturi”, scrie EVZ.ro.

  După vizita la Chișinău, oficialul rus s-a deplasat la Tiraspol, capitala autoproclamatei republici Transnistrene, unde s-a întâlnit cu liderul acesteia, Evgheni Șevciuk, căruia i-a promis continuarea ajutorului oferit de guvernul de la Moscova, astfel încât această regiune să se poată dezvolta economic și social, scrie Agerpres.

  Tot ieri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, referindu-se la Acordul de asociere a Ucrainei la UE, că Rusia nu va institui sancțiuni împotriva acestei țări dacă guvernul de la Kiev îl va semna (partea politică a acordului fiind deja semnată), dar Ucraina nu va mai beneficia de avantajele ce decurg din participarea la Acordul de liber schimb al Comunității Statelor Independente (CSI).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.