Rusia ameninţă Lituania, după ce a interzis tranzitul mărfurilor către Kaliningrad: „Răspunsul va fi practic, nu diplomatic”

  de - | 22 June 2022, 3:52 PM | Internaţional

  0

  Răspunsul Rusiei la decizia Lituaniei de a interzice tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad „nu va fi exclusiv diplomatic, ci practic”, a declarat, miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează Adevărul, citând Reuters.

  ”Una dintre principalele întrebări a fost dacă răspunsul va fi exclusiv diplomatic. Răspunsul este: nu”, a declarat Maria Zaharova, în cadrul conferinţei de presă săptămânale. Ea a subliniat că „răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic”.

  Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a declarat, marţi, în unei vizite în Kaliningrad, că Rusia va răspunde cu siguranţă la acţiunile ”ostile” ale Lituaniei, iar consecinţele vor avea ”un impact negativ grav asupra populaţiei Lituaniei”, relatează The Guardian.

  Din 17 iunie a intrat în vigoare o interdicţie a UE privind oţelul şi minereul de fier provenite din Rusia, iar sistemul feroviar lituanian a anunţat că, în consecinţă, nu va mai permite transportarea acestor mărfuri pe şinele sale şi importul lor în Kaliningrad.

  Sursa: adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.