Lituania, prima țară din UE care renunță complet la gazul rusesc. „Dacă noi putem, poate și restul Europei”

  de - | 3 aprilie 2022, 11:36 AM | Internaţional

  0

  (foto: european-union.europa.eu)

  Lituania sistează orice import de gaze din Rusia, ca urmare a „șantajului energetic” practicat de Kremlin, a anunțat, sâmbătă seara, într-un comunicat de presă Dainius Kreivis, ministerul lituanian al energiei, citat de LRT, principala televiziune din țara baltică. Informația a fost transmisă și de agenția rusă TASS, citată de Libertatea.

  „Suntem prima țară din UE care primește gaz de la Gazprom și care a devenit independentă de aprovizionarea cu gaze din Rusia. În urmă cu mulți ani, țara mea a luat decizii care acum ne permit să rupem fără probleme legăturile energetice cu agresorul. Dacă noi putem, poate și restul Europei”, a mai spus oficialul.

  Și preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a confirmat informația, sâmbătă, pe Twitter. Nauseda încurajează şi alte ţări europene să urmeze exemplul Lituaniei.

  Sursa: Libertatea

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.