sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lituania, prima țară din UE care renunță complet la gazul rusesc. „Dacă noi putem, poate și restul Europei”

  de - | 3 aprilie 2022, 11:36 AM | Internaţional

  0

  (foto: european-union.europa.eu)

  Lituania sistează orice import de gaze din Rusia, ca urmare a „șantajului energetic” practicat de Kremlin, a anunțat, sâmbătă seara, într-un comunicat de presă Dainius Kreivis, ministerul lituanian al energiei, citat de LRT, principala televiziune din țara baltică. Informația a fost transmisă și de agenția rusă TASS, citată de Libertatea.

  „Suntem prima țară din UE care primește gaz de la Gazprom și care a devenit independentă de aprovizionarea cu gaze din Rusia. În urmă cu mulți ani, țara mea a luat decizii care acum ne permit să rupem fără probleme legăturile energetice cu agresorul. Dacă noi putem, poate și restul Europei”, a mai spus oficialul.

  Și preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a confirmat informația, sâmbătă, pe Twitter. Nauseda încurajează şi alte ţări europene să urmeze exemplul Lituaniei.

  Sursa: Libertatea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.