miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rusia acuză Ucraina că vrea să invadeze Transnistria sub deghizare

  de - | 23 februarie 2023, 9:11 AM | Internaţional

  0

  (foto: international-arbitration-attorney.com)

  Cu o zi înainte de împlinirea unui an de război, ministerul rus al Apărării a acuzat joi Ucraina că plănuiește să invadeze regiunea separatistă Transnistria după o operațiune sub steag fals, a relatat agenția de presă RIA Novosti, citată de Reuters și HotNews.

  Și agenția de știri TASS scrie că Ucraina vrea să invadeze Transnistria „în viitorul apropiat”, la care vor participa și membrii ai regimentului Azov.

  „Potrivit informațiilor disponibile, regimul de la Kiev pregătește în viitorul apropiat o provocare armată împotriva Republicii Moldovenești Nistrene, care va fi efectuată de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formațiunii naționaliste Azov (recunoscută ca organizație teroristă în Rusia și interzisă – comentează TASS)”, a precizat ministerul rus al Apărării.

  Ministerul rus al Apărăii susține că ucrainenii vor să dea vina pe Moscova pentru conflict iar „sabotorii ucraineni implicați în invazia înscenată vor fi deghizați în uniforme de militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

  Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a acuzat Moscova la începutul acestei luni că plănuiește o lovitură de stat pentru a răsturna guvernul și a atrage Transnistria în războiul său.

  Regiunea majoritar vorbitoare de limbă rusă s-a desprins din Moldova sovietică de atunci în 1990. După destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, separatiștii pro-ruși au purtat un război sângeros cu forțele guvernamentale moldovenești.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.