Rusia a lansat atacuri în Siria de pe crucișătoare din Marea Caspică (Video)

  de - | 7 octombrie 2015, 5:55 PM | Internaţional

  0

  Rusia a întreprins de la începutul intervenției sale militare în Siria, la 30 septembrie, lovituri aeriene care au vizat un total de 112 ținte, a anunțat miercuri președintele Vladimir Putin, potrivit Digi24.

  El a salutat intensificarea operațiunilor, în timp ce ministrul apărării a precizat că patru crucișătoare ruse au lansat, miercuri, 26 de rachete de croazieră asupra unor obiective ale Statului Islamic, care au fost distruse.

  „Știm că operațiunile de acest gen – antiteroriste – sunt complicate și, bineînețeles, e prematur să tragem concluzii, dar ceea ce s-a realizat până acum merită aprecierea”, a declarat Vladimir Putin la o întrevedere cu ministrul apărării, Serghei Șoigu.

  Navele de pe care au fost lansate cele 26 de rachete de croazieră se aflau în Marea Caspică.

  Pe de altă parte, Vladimir Putin a confirmat că Rusia va susține armata siriană în cursul ofensivei sale din Siria.

  Următoarele operațiuni militare ruse în Siria vor fi sincronizate cu operațiunile tereste ale armatei siriene, iar forțele aeriene ruse vor susține în mod eficient ofensiva armatei siriene, a declarat Serghei Șoigu.

  O sursă militară siriană citată de AFP a confirmat ulterior că armata siriană a lansat miercuri o vastă operațiune terestră în centrul țării, în provincia Hama, cu sprijinul aviației ruse.

  Pe de altă parte, președintele rus susține că omologul său francez, Francois Hollande, a propus „unirea eforturilor” între armata lui Assad și Armata Siriană Liberă, una dintre mișcările rebelilor, care luptă atât împotriva președintelui, cât și a Statului Islamic.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.