marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Rupere de nori la Hălmagiu! Primarul a făcut „inventarul” pagubelor

  de Mihai Todoca | 24 august 2023, 9:30 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Județul Arad nu este ferit de vicisitudinile vremii. În seara aceasta o avertizare Ro Alert a fost emisă, iar cantitatea de apă estimată să cadă peste Hălmagiu, Hălmăgel și Vârfurile depășea 40 de l pe metru pătrat.

  Nu este prima oară când localități din județul Arad au fost lovite de urgiile naturii. Tot anul acesta, la Tauț și Conop furtuna a făcut ravagii și în rândul vieților omenești.

  De data aceasta, din fericire, nu s-au înregistrat victime. „Ca urmare a inundațiilor, primăria are pârghiile legale pentru a cere ajutor guvernamental. Rămâne doar ca aceasta să ceară activarea planului de urgență, asemeni cazurilor din Tauț, Conop și Gurahonț”, a declarat primarul din Hălmagiu, Gheorghe Dărău.

  Primarul spune că a fost rupere de nori cu scurgeri de pe versanți în satele Bodești, Bănești și Cristești, mai multe gospodării fiind inundate. De asemenea, câteva podețe au fost distruse, iar pe unele porțiuni carosabilul a fost distrus.

  halmagiu 1

  halmagiu 2

  halmagiu 3

  halmagiu 4

   

   

  Citește și: Furia apei, la Conop și Tauț. Zona, afectată de inundații, în urma codului roșu de averse torențiale (Video)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.