sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Furia apei, la Conop și Tauț. Zona, afectată de inundații, în urma codului roșu de averse torențiale (Video)

  de Raluca Medeleanu | 6 iulie 2023, 10:45 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  A fost emis cod roșu de averse torențiale la Conop, Tauț, ieri seară. Meteorologii au anunțat averse de peste 40 – 50 l/mp și, totodată, hidrologii au emis și un cod portocaliu de inundații pentru râul Mureș. Din cauza fenomenelor meteorologice, în zonă e prăpăd. Furia apei a trecut peste drumuri, prin gospodăriile oamenilor.

  Consiliul Județean informează că a fost întrunit Comitetul pentru situații de urgență pentru a acționa rapid, dar că așteaptă și sprijin din partea Ministerului Dezvoltării pentru a despăgubii oamenii.

  Tot din cauza viiturilor, amintim că și la Brazii și Gurahonț efectele au fost devastatoare. Acolo, o persoană chiar și-a pierdut viața, iar pagubele au fost estimate la zeci de milioane de lei.

  Aflat în județul Arad, ministrul Mediului i-a asigurat pe cei păgubiți că Guvernul României va interveni pentru a reface infrastructura distrusă de inundații, pe de altă parte pentru a despăgubi victimele.

  Citește și:

  •„Aici de la zero, probabil, va trebui refăcută zona”, ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre inundațiile din județul Arad • Special Arad

  •O persoană decedată și pagube de zeci de milioane lei – bilanțul inundațiilor de la Brazii și Gurahonț • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.