miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ruby a stins lumina la Zilele Șiriei! Sărbătoarea comunei continuă și astăzi

  de Lucian Dănilă | 25 iunie 2023, 3:08 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Trei zile de sărbătoare la Șiria, o sărbătoare care are loc conform tradiției, de Sânziene, un eveniment aflat la cea de-a XVI-a ediție. La Șiria lumea nu stă în case atunci când e forfotă la stadionul „Otto Grefner” din localitate, acel stadion pe care în urmă cu câțiva ani a jucat UTA meciurile de acasă.

  Mii de oameni au luat cu asalt tarabele care se află atât în afara arenei cât și în incinta ei, sau zona de divertisment, de jocuri.

  Ieri, după ce la ora 16 a avut loc „Festivalul Iei”, un Concurs Național de Interpretare a muzicii vocale românești „Emil Monția” Șiria – canto muzică tradițională – acompaniat de Orchestra Rapsodia sub conducerea muzicală prof. Vasile Rus, la ora 19.00 a urcat pe scenă grupul de majorete mini-mini REFLEX și Ama Maria Moldovan după care a avut loc premierea elevilor cu rezultate deosebite în anul școlar 2022-2023M.

  Apogeul a fost atins în jurul orei 22.00, atunci când pe scenă a urcat Ruby, vedeta din acest an a sărbătorii Zilele Șiriei. În fața a câtorva mii de oameni, localnici sau din localitățile apropiate, Ruby a încheiat spectacolul cu cea mai cunoscută melodie din repertoriul său, „Stinge lumina”, o melodie fredonată de mulți dintre copiii sau tinerii care au ținut să-și câștige un loc cât mai aproape de scenă. După ce Ruby a… stins lumina, DJ Kara a asigurat fondul sonor la arenă până la miezul nopții.

  Zilele Șiriei se vor continua duminică, 25 iunie 2023, începând cu ora cu Parada Portului Popular, urmată de concerte populare:
  ora 16.30 – Ansamblul Folcloric „Șiriana” Șiria; Ansamblul Folcloric „Apăteana” Apateu; Ansamblul Folcloric „Doina Crișului” Ineu; Ansamblul folcloric „Armonia Mureșană” Sâmbăteni; Ansamblul Folcloric „Junii Podgoriei” Ghioroc; Ansamblul Folcloric „Păstrătorii Tradițiilor Românești” Covăsânț;
  ora 19.30 – Grupul vocal „Podgorenii” Șiria – Voichița Suba, Alexandru Pop Zărăndan, Grupul Feciorii Zărandului, Grupul Sânzienele; laureați ai Concursului Național de Interpretare a muzicii vocale românești „Emil Monția” – acompaniază Orchestra Rapsodia;
  ora 21.00 – invitați speciali: Alexandra Chira, Lavinia Goste și Grupul Instrumental „Valahia” – dirijor Marius Zorilă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.