Rovana Plumb nu poate fi comisar european: Comisia juridică din PE a respins propunerea!

  de Special Arad | 26 septembrie 2019, 1:05 PM | Internaţional

  0

  Rovana Plumb, propunerea pentru comisar european, a fost respinsă de Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European, anunță Siegfried Mureșan la Digi24. Plumb a fost respinsă cu 15 voturi din 24. Așadar, ea nu poate fi comisar european.

  „Avizul pozitiv pe care doamna Plumb nu l-a obţiut este o condiţie indispensabilă pentru audierea în Comisia de Transporturi a Parlamentului European.”, a spus Mureșan.
  „Rovana Plumb nu îşi poate exercita funcţia în conformitate cu Tratatul şi Codul de Conduită.”, a adăugat europarlamentul PNL.

  Votul vine după ce Plumb a fost audiat, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declarațiile de avere.

  Aceasta a avut o întrevedere, miercuri, cu președintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afișată pe site-ul instituției.

  Conform programului afișat pe site-ul PE, Plumb ar fi urmat să fie audiată într-o ședință comună a comisiilor de transporturi și de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie.

  Anterior audierii, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, arată un document obținut de MEDIAFAX.

  Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

  La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.