News AlertComisia JURI consideră că Rovana Plumb nu este aptă pentru postul de comisar european

  de - | 30 septembrie 2019, 12:20 PM | Politikos

  0

  (foto: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea)

  Rovana Plumb anunță printr-un comunicat de presă că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european a fost stins. Rovana Plumb spune că i-a oferit creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

  Rovana Plumb a transmis o scrisoare în limba engleză, înainte de ședința Comisiei JURI, care-i va decide soarta, în ceea ce privește funcţia de comisar european pe Transporturi. În document, ea anunță că și-a plătit creditul de 800.000 de lei.

  De asemenea, în scrisoare, Rovana Plumb arată că până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, toate datoriile cu privire la conflictul său de interese vor fi șterse.

  Astfel, ea arată că a oferit creditorului două apartamente pe care le deține şi că acesta a acceptat acest tip de rambursare, datoria urmând să fie ştearsă.

  UPDATE:

  Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

  De acum, urmează ca JURI să trimită o scrisoare către președintele PE, David Sassoli, care va comunica cu Ursula von der Leyen.

  Apoi, președintele desemnat al Comisiei Europene urmează să decidă dacă va accepta acest rezultat sau va cere de la cele două guverne alte nominalizări.

  Comisia JURI a dat, săptămâna trecută, un vot negativ în ceea ce o privește pe Rovana Plumb. Astăzi, ea a anunțat printr-un comunicat de presă că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european a fost stins, oferind creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

  Mai  multe detalii pe : digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.