joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ronaldo, proces de 1 miliard de dolari în SUA din cauza reclamelor la criptomonede

  de - | 29 noiembrie 2023, 8:16 PM | Internaţional | Sport

  0

  Fotbalistul Cristiano Ronaldo se confruntă cu un proces colectiv în SUA pentru promovarea Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, scrie BBC.

  Reclamanții afirmă că susținerea sa i-a determinat să facă investiții în pierdere. Aceștia cer daune de „o sumă care depășește” 1 miliard de dolari.

  În noiembrie 2022, Binance a anunțat prima sa colecție „CR7” de token-uri ne-fungibile (NFT) în parteneriat cu Ronaldo, despre care fotbalistul a spus că îi va recompensa pe fani „pentru toți anii de susținere”.

  Reclamanții susțin că promovarea Binance de către Ronaldo a dus la o „creștere cu 500% a căutărilor” pentru bursa de criptomonede, care este înregistrată în Insulele Cayman.

  De asemenea, ei spun că a determinat oamenii să folosească firma pentru a investi în ceea ce ei numesc „valori mobiliare neînregistrate” – cum ar fi criptomoneda BNB a Binance.

  Potrivit Comisiei pentru valori mobiliare și burse de valori din SUA (SEC), aceste active pot fi considerate valori mobiliare – și, prin urmare, celebritățile care le susțin trebuie să respecte legislația americană.

  Citește mai mult pe G4Media.ro.

   

  Citește și: Cristiano Ronaldo scapă de judecată. Acuzațiile de viol au fost respinse · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.