luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „ROMLAG 1945 – 1965”. Expoziție la Arad a Muzeului Ororilor Comunismului în România

  de Special Arad | 25 aprilie 2023, 6:11 PM | Cultură

  0

  Complexul Muzeal Arad anunță vernisarea expoziției interactive organizată de către Muzeul Ororilor Comunismului în România în data de 28 aprilie 2023, ora 11:00, la sala Clio (strada Horia nr. 10), cu titlul „ROMLAG 1945 – 1965”.

  Expoziția va fi deschisă până în data de 14 mai 2023 și este inclusă în programul Nopții Muzeelor la Arad, sâmbătă, 13 mai, cu program de vizitare între orele 16.00-02.00 (intrarea este liberă pe parcursul Nopții Muzeelor, sâmbătă, 13 mai).

  La vernisaj vor fi prezenți organizatorii, reprezentanții Complexului Muzeal Arad, istorici arădeni, dar și elevi ai Colegiului Preparandia „Dimitrie Țichindeal” din Arad.

  Text oferit de Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR):
  Numele expoziției „ROMLAG 1945-1965” este dat de sistemul concentraționar și represiv instituit în perioada premergătoare dar și în timpul regimului de tip stalinist sub Republica Populară Română. Narațiunea personalizată a spațiului represiv și totalitar este făcută printr-o abordare interdisciplinară a noilor media cu cercetarea cartografică. Îmbinarea celor două arii permite o comunicare directă și imersivă în spațiul represiv cuprins între 1945-1965 prin intermediul hărților, fotografiilor și documentelor expuse în premieră publicului.

  Expoziția cuprinde 5 secțiuni tematice Rezistenta, Revoltele; Închisoarea Politică; Deportările și Frontierele. Fiecare zonă de cercetare analizează impactul regimului represiv prin utilizarea hărților ca instrument de orientare istorică în procesul de analiză a fenomenului comunist în România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.