România, țara europeană cu cei mai mulți cetățeni în închisorile din UE. Cele mai frecvente infracțiuni comise de români

  de - | 2 noiembrie 2016, 9:17 AM | Naţional

  1

  Romania este tara europeana cu cel mai mare numar de cetateni in inchisorile UE conform unui raport intocmit de o echipa de jurnalisti europeni care au strans date din 25 de state membre UE, mai putin Croatia, Malta si Cipru, scrie stirileprotv.ro citand EU Observer.

  Tara care are cei mai multi cetateni incarcerati in Uniunea Europeana este Marocul, se arata in raport. Aproximativ 11.700 de marocani sunt inchisi in UE.

  Romania urmeaza in clasament cu 11.511 cetateni inchisi, Albania este pe locul 3 cu 5.722 de detinuti, Turcia pe locul 4 cu 4.798, iar Polonia pe locul 5 cu 4.449.

  Cifrele sunt din 2015 (Franta din 2014) si sunt estimari, pentru ca tarile folosesc metode de raportare diferite.

  In raport se arata ca romanii sunt, de regula, inchisi pentru infractiuni minore, precum furturi, jafuri si furturi din buzunare.

  “In Germania, aproape 60% dintre romani sunt in inchisoare pentru furt si acest lucru este destul de neobisnuit, pentru ca cei mai mulsi detinuti sunt inchisi pentru infractiuni violente sau jafuri”, a explicat Christian Walburg, profesor de Criminalistica la Westphalian Wilhelm University, Munster, citat in raport.

  Majoritatea infractorilor romani din inchisorile UE provin din zone sarace si ajung la inchisoare dupa ce comit o serie de infractiuni marunte. Exista, insa, si retele de crima organizata implicate in clonare de carduri, trafic de fiinte umane, fraude online, si chiar arunca in aer bancomate.

  Citeste continuare pe stirileprotv.ro

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O cultivare seculară a ”tradițiilor” mioritice care pănă și pe Țepeș l-au exasperat, a mitocăniei, a lipsei de respect pentru munca altuia, a lipsei de respect pentru lege și ordine, ne-au făcut un Renume European.
   Din acest motiv am ajuns cei născuți pe aceste meleaguri, ce nu ne încadrăm în tipicul locului, să ne fie rușine când trebuie să spunem de unde suntem.

   Acest tip de informații le rețin europenii. Din păcate.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.