marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aderarea României la Schengen are „o majoritate covârșitoare” în Parlamentul UE. „Atitudinea Austriei e ridicolă”, susține vicepreședinta PE Katarina Barley

  de - | 9 iulie 2023, 10:28 AM | Internaţional

  0

  Vicepreşedinta Parlamentului European Katarina Barley a afirmat, sâmbătă, că există o majoritate covârşitoare în Parlamentul European care susţine aderarea României la spaţiul Schengen, transmite News.ro.

  Ea a adăugat că motivele oferite de Austria pentru opoziţia la această aderare nu au substanţă, iar atitudinea acestei ţări este „ridicolă”. Soluţia oferită de oficialul european este punerea presiunii asupra Austriei.

  Legat de Schengen. Această decizie este ruşinoasă şi toată lumea din Europa ştie asta. În Parlamentul European avem o majoritate covârşitoare pentru aderarea României la Schengen. Suntem foarte clari asupra acestui lucru. Ce putem face? În Parlamentul European tot ceea ce putem face este să îndemnăm Austria să îşi schimbe poziţia şi asta am şi făcut. Nu va ajuta prea mult, pentru că nu avem puterea să punem presiune lor. Deci ceea ce aş sugera eu, în condiţiile în care aveţi un partid conservator în România, ca aceştia să pună presiune asupra omologilor austrieci pentru că nu este niciun motiv să se opună aderării. Din 2011, România îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen. Deci de 12 ani, iar motivelor oferite de Austria le lipseşte substanţa, ca să mă exprim diplomatic. Deci este o decizie pur politică, iar singurul lucru care ar schimba asta ar fi punerea presiunii asupra guvernului austriac”, a declarat Katarina Barley, întrebată sâmbătă, la o conferinţă organizată sâmbătă de către PES activists România şi PSD, cum ar trebui împins acest subiect pe agendar europeană, pentru ca Austria să acorde votul pentru aderarea la Schengen.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.