duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România renunță, de săptămâna viitoare, la avioanele MiG-21 LanceR care vor fi înlocuite de F-16

  de - | 10 mai 2023, 8:12 AM | Naţional

  0

  avion F-16(foto: Wikipedia / U.S. Air Force)

  Aeronavele MiG-21 LanceR vor fi scoase din dotarea Forțelor Aeriene Române începând de luni, 15 mai, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării de a face tranziţia la utilizarea aeronavelor F-16, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

  Autoritățile au ținut la secret numărul exact de avioane de vânătoare MiG-21 LanceR care mai erau în uzul Forțelor Aeriene Române, însă estimările neoficiale arătau în 2022 că Armata se baza pe circa 30 de astfel de aparate, din care funcționale în jur de 24-26.

  Din anul 1994, până în prezent, 20 aeronave de tip MiG-21 LanceR s-au prăbușit, notează Hotnews.ro.

  „Luni, 15 mai, vor avea loc ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române, acestea urmând a fi scoase din serviciu în baza Hotărârii CSAT nr 083/2022 pentru aprobarea Memorandumului privind «Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR și tranziția accelerată la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Forțelor Aeriene»”, arată comunicatul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.