România de aur! Cinci medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică!

  de Special Arad | 26 iunie 2018, 8:25 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  1

  Cinci medalii de aur și o medalie de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României la a XXII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în perioada 19 – 24 iunie, în Grecia (Rhodos).

  Datorită acestor rezultate, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul neoficial pe națiuni.

  Medaliile de aur au fost cucerite de Ioana Popescu (Liceul Teoretic „Școala Europeană” din București), Diana Țolu (Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina, jud. Olt), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79 din București), Vlad Ștefan Vergelea (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța) și Andrei-Theodore Mărginean (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), laureat cu argint la ediția precedentă.

  Medalia de bronz i-a revenit lui Iustinian-Cristian Constantinescu, elev al Școlii Gimnaziale „George Bacovia” din București.

  Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara şi prof. Dănuț Aramă de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna, jud. Bacău.

  Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 17 ţări (10 țări membre şi 7 cu statut de invitat)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. PAI DA, FOARTE FAIN!! Da astia fac la scoala mate pan pica nu stau la coada pe strada sa le vina randul sa intre pe banda rulanta si pe viteza la privat. stim toti cu copii la mate ce zic. parintii au filmate mai multe zile si le dau cand e timpul. si sint atatia mai buni ca ei da nu se baga in fata. si stau zilnic la scoala cu elevi nu de fanfara din cand in cand

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.