sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România se află sub o cupolă de foc. Camera de termoviziune a indicat 74 grade pe capota unei mașini

  de Special Arad | 24 iunie 2024, 8:27 AM | Naţional

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Canicula care a pus stăpânire pe țara noastră devine tot mai greu de suportat, iar veștile meteorologilor nu sunt bune. Zilele următoare vor fi la fel de fierbinți, țara fiind sub o cupolă de foc. Mai multe județe sunt și luni vizate de cod portocaliu sau galben de caniculă.

  La Arad, în weekend termometrele au arătat temperaturi de 40 grade. Temperaturile au fost deosebit de ridicate pentru a cincea zi consecutiv, spun meteorologii.

  Pro TV a relatat cum „Bucureștiul a înregistrat și 38 de grade la umbră, iar ca să scape pentru câteva momente de dogoare, oamenii au făcut coadă la cișmele. O cameră cu termoviziune înregistra nu mai puțin de 74 de grade pe capota unei mașini. O bară de metal măsura 50 de grade. Iar șina de tramvai dogorea, la 55 de grade. Din cauza căldurii, cel puțin 20 de persoane au avut probleme: li s-a făcut rău pe stradă și au avut nevoie de asistența medicală”.

  Începutul săptămânii va fi la fel de călduros în multe zone din țară, unde se vor înregistra temperaturi de peste 35 de grade. În municipiul Arad, pentru următoarele zile sunt preconizate temperaturi de 31 – 32 grade Celsius.

   

  Citește și: Fenomene meteo extreme vor afecta zona Aradului în următoarele zile. Nu ne vor ocoli furtunile și canicula · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Multumim Buie Mibi ca merg fantanile, ca avem spatiu verde si ca nu ne taie copacii!

   Multumim si pt ca avem AC exagerat in tramvaiele noi si refugii de canicula in toate statiile!

   Incurajam de asemenea parazitii din institutiile publice sa foloseasca la greu AC la servici ca aia cu incalzirea globala si economie la energie e pt fraieri si nu pt ei.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.