vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  România, cel mai mare „furnizor” de medici pentru nemţi

  de Special Arad | 26 iunie 2014, 1:35 PM | Business

  0

  România ocupă primul loc în clasamentul țărilor din care provin cei mai mulți doctori emigranți care lucrează în Germania, respectiv 3.215 doctori, urmată de Grecia, 2.500 doctori, și Austria, cu 2.189 doctori, potrivit unui articol publicat marți de Bloomberg care citează datele pentru 2013 furnizate de Asociația medicală din Germania.

  Numărul de doctori străini care practică meseria în Germania a crescut cu 120% în ultimul deceniu, la peste 31.000. Acești doctori tineri acoperă o nevoie vitală pentru Germania, unde scăderea natalității a creat o lipsă de doctori. Aproximativ 44% dintre doctorii germani au vârste de peste 50 de ani și sunt tot mai puțini doctori tineri germani care doresc să le ia locul, în condițiile în care pot câștiga salarii mai mari în Elveția sau pot beneficia de un program mai redus de lucru în Scandinavia, scrie Antena 3.

  Acest lucru creează o oportunitate pentru doctorii străini, atrași de salariile mai mari și oportunitățile de carieră.

  Situația este similară pe întreg continentul european. În Franța, numărul doctorilor care și-au obținut diploma în afara țării a crescut cu 43% între 2008 și 2013, până la 17.835 de doctori, iar în Marea Britanie 37% din doctori și-au obținut diploma peste hotare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.