sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Români refuzați la intrarea în Mexic. MAE cere explicații

  de Special Arad | 3 februarie 2021, 8:18 AM | Internaţional

  0

  (foto: Digi24)

  Conducerea Ministerului de Externe a avut astăzi o convorbire în format videoconferință cu ambasadorul Statelor Unite Mexicane la București, José Guillermo Ordorica Robles, după ce mai multor români li s-a refuzat intrarea în această țară.

  „În cadrul dialogului, partea română a exprimat îngrijorarea și nemulțumirea cu privire la situațiile generate de deciziile autorităților mexicane referitoare la accesul turiștilor români în Mexic și de tratamentul la care sunt supuși cetățenii români la intrarea pe teritoriul acestui stat. Ministerul Afacerilor Externe a solicitat clarificarea imediată a motivelor deciziilor autorităților mexicane de a nu permite intrarea pe teritoriul mexican și luarea măsurilor necesare, în regim de urgență, astfel încât drepturile cetățenilor români să fie respectate, inclusiv din perspectiva condițiilor asigurate pe durata procedurilor desfășurate în aeroport”, se arată într-un comunicat al MAE.

  „Autoritățile române nu contestă dreptul suveran al Statelor Unite Mexicane privind decizia de acordare a dreptului de intrare pe propriul teritoriu, dar este obligatoriu ca aceste decizii să nu fie arbitrare, ci luate în baza unor evaluări individuale, de la caz la caz, și să nu genereze situații ofensatoare. Totodată, partea română a solicitat părții mexicane asigurarea unei abordări transparente și predictibile cu privire la regimul turiștilor străini în Mexic, mai ales în contextul pandemic actual, în caz contrar existând riscul ca astfel de cazuri să inducă ideea unei abordări discriminatorii”, se mai arată în comunicat.

  În ceea ce-i privește pe cei aproximativ 50 de cetățeni români care se află pe aeroportul din Cancun în așteptarea curselor de retur, MAE precizează că „o echipă desemnată de Consulul Onorific al României la Cancun s-a deplasat la aeroport în vederea furnizării de alimente și apă pentru cetățenii români. Aceasta au fost preluate de către funcționarii din cadrul aeroportului și vor fi distribuite cetățenilor români”

  Citește continuarea pe Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.