sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Român cu dublă cetățenie, în vârstă de 22 de ani, ucis în Israel. Era membru al Forțelor de Apărare

  de - | 9 octombrie 2023, 3:16 PM | Internaţional

  0

  Ministerul român de Externe a anunțat că un român cu dublă cetățenie, membru al Forțelor de Apărare ale Israelului, a fost ucis în urma atacurilor lansate de mișcarea islamistă palestiniană Hamas.

  „Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului”, a anunțat MAE pe platforma X.

  MAE a transmis condoleanţe familiei şi au reiterat sprijinul României pentru Israel: „Sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populaţiei din Israel”. Tânărul era căsătorit.

  Moartea românului cu dublă cetățenie a fost anunțată și de premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de stat în Bulgaria.

  „România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriului și cetățenilorstatului israelian și îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri și transmit condoleanțe familiilor endoliate. Și noi am primit astăzi vestea, un cetățean, și român, a decedat în aceste conflicte și cred că statul israelian este îndreptățit să își apere țara cu toate forțele”, a declarat Ciolacu.

  sursa: Adevărul

  Citește și: Premierul israelian, Benjamin Netanyahu: „Suntem în război”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.