joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Premierul israelian, Benjamin Netanyahu: „Suntem în război”

  de - | 7 octombrie 2023, 10:05 AM | Internaţional

  0

  Hamas a lansat un atac de mare amploare asura Israelului folosind mii de rachete. Luptători jihadiști au invadat sudul Israelului unde au executat mai mulți civili, potrivit unor imagini publicate pe Twitter.

  În acest moment se dau lupte grele în sudul Israelului între forțele israeliene și luptătorii Hamas care au capturat armament greu de la israelieni.

  Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat sâmbătă dimineaţă că a lansat „Operaţiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. „Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei”, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, canalul de televiziune al Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Gaza, scrie AFP.

  Bărbaţi palestinieni înarmaţi s-au infiltrat în zone din sudul Israelului şi baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâşia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mişcarea islamistă Hamas, scrie Reuters.

  Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunţat începutul operaţiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte.

  „Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupaţii de pe pământ”, a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete, notează stiripesurse.

  UPDATE ora 13:00:

  Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că „suntem în război”, într-o înregistrare video postată pe X. Benjamin Netanyahu: „Cetățeni ai Israelului. Suntem în război, nu o operațiune, nu o escaladare, ci un război. În această dimineață, Hamas a lansat un atac criminal surpriză împotriva statului Israel și a cetățenilor săi.

  Suntem în luptă încă de dimineață devreme. I-am convocat pe șefii sistemului de securitate, în primul rând am dat instrucțiuni să curățăm așezările de teroriștii care s-au infiltrat – această operațiune se desfășoară în aceste ore.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.