sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Român împușcat în cap de polițiști în timpul unei arestări: „L-au ucis ca pe un câine”

  de Special Arad | 12 noiembrie 2019, 11:31 AM | Internaţional

  1

  Un român a fost ucis de poliţie, în Indonezia, în timpul unei arestări. Vasile Solomes a fost împuşcat în cap de agenţii care încercau să îl reţină pe el şi un alt român. „L-au împuşcat ca pe un câine!”, spune al doilea român arestat la Jakarta, potrivit Observator.tv

  Poliţia indoneziană a arestat doi suspecţi de fraudă bancară şi furt de pe carduri prin metoda skimming, ambii cetăţeni români, indentificaţi ca Vasilea Solomes şi Cristea. Primul a fost împuşcat în cap şi a decedat apoi în drum spre spital.

  Arestarea a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, în dreptul unui bancomat de pe o stradă din Jakarta, în timp ce se pregăteau să scoată bani fraudulos din ATM. Poliţia indoneziană a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat cum s-a ajuns la uciderea românului.

  Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora, prin metoda skimming, au fost atacate conturile a 17 persoane.

  Reprezentanții poliției susțin că Vasile Solomes s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus la riposta polițiștilor prezenți. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile fiind împușcat în cap. A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.

  Vasile Solomes era din Negreşti Oaş, iar Cristea e din Craiova, aşa cum scrie Cancan. Acesta din urmă a şi transmis, prin intermediul unui apropiat, că de fapt Vasile a fost executat de agenţii care-i arestaseră. Vasile nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Fiind suprins în flagrant în fața bancomatului, nu s-a opus arestării, susţine Cristea. „Doar a vociferat”, spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis „ca pe un câine”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bine au facut, polițiștii. In Romania fura si impart cu politia si nu patesc nimic. In Romania bancile iti rad in nas, ca nu ai fost atent unde ai folosit cardul. In cel mai fericit caz, dupa ore de nervi , in cateva luni recuperezi banii furati.
   Voi, astia care va gândiți sa plangeti gunoiul impuscat, ganditi-va ca va furau voua banii; sau rudelor dragi…

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.