Roli și Iulia, doi supraoameni ai Aradului! Sunt campioni naționali la Ultramaraton. Le-a fost greu? Extrem de greu…

  de Lucian Dănilă | 27 mai 2019, 2:50 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Nu poți decât să îți scoți pălăria în fața unor oameni ca și ei. Roland Unterweger, „Roli” pentru prieteni și Iulia Ghinga au devenit campionii României la Ultramaraton 6 ore! Sunt amatori, se antrenează singuri și nu beneficiază de niciun ajutor din partea autorităților locale. Premiile acestea nu se datorează Aradului ci Aradul le datorează lor toată stima pentru că au reușit să câștige în acest weekend, la Timișoara, o astfel de competiție uluitor de grea.

  Roland Unterweger este un cunoscut maratonist arădean, bun prieten al campionaului național la maraton în ultimii cinci ani, Sorin Mîneran. Da, între cei doi nu este neapărat o competiție ci este o veritabilă adunare a energiilor în cel mai pozitiv mod. Practic, Roli este antrenat de Sorin, iar asta îi face mai buni pe amândoi. Ei au înțeles esența acestui sport, ei au înțeles competiția ca pe ceva constructiv și împreună aduc rezultate fenomenale pentru Arad.

  În cele 6 ore de alergare, Roland Unterweger a alergat 77,45 de kilometri! Altfel spus, Roli a alergat în doar șase ore distanța dintre Arad și Sebiș. Chiar pare uluitor… Performanța este cu atât mai mare cu cât la ea au participat și alergători profesioniști!

  Rezultatele participanților au fost recunoscute în clasamentele internaționale de ultramaraton.

  În proba feminină de 6 ore, pentru că au fost mai multe probe – 6 ore, 12 ore și 24 de ore – a câștigat Iulia Ghinga. O cunoaștem demult din rândul celor care aleargă la competiții de acest gen, dar probabil puțini știu că Iulia în viața de zi cu zi este dascăl, un dascăl de chimie și, dincolo de toate, este chiar director la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad. Deși nu este la prima tinerețe, Iulia își depășește limitele la fiecare concurs, iar acest titlu de campioană este cireașa de pe tortul carierei sale.

  Iulia a alergat în 6 ore 70,25 de kilometri, ceea ce echivalează cu un nou record național!

  Roland Unterweger și Iulia Ghinga au câștigat două competiții pentru supraoameni, ei fiind la rândul lor doi supraoameni ai Aradului și ai României.

  Ambii alergători sunt legitimați la CS Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.