joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Roger a fost declarat liber de contract de FIFA! Mai vine brazilianul la UTA?

  de Lucian Dănilă | 2 februarie 2023, 10:12 PM | Sport

  0

  CFR Cluj se vede într-o situație foarte delicată. Clubul din Gruia l-a pierdut pe fotbalistul Roger Junio, acesta fiind declarat jucător liber de contract chiar de către FIFA! Această decizie oferă multe explicații în ceea ce privește prelungirea discuțiilor pe marginea revenirii sale la Arad. 

  CFR a dorit să-l folosească ca monedă de schimb pentru Otele, astfel încât Roger să ajungă la UTA, iar Otele să plece din această iarnă la CFR, club cu care a semnat în luna ianuarie dar contractul său va începe abia în luna iulie.

  FIFA l-a declarat liber de contract pe brazilianul Roger (26 de ani), după o gafă majoră a conducerii CFR-ului, iar campioana României trebuie să-i achite fotbalistului salariile pentru încă 2 ani și jumătate, adică în jur de o jumătate de milion de euro. Om de bază în acest sezon, în care a prins minute în 33 de partide, brazilianul Roger a fost scos de pe lista jucătorilor eligibili pentru meciurile de campionat, motiv pentru care a reclamat-o pe CFR la FIFA.

  Brazilianul pe care ardelenii au plătit 200.000 de euro a invocat articolul 14 din Regulamentul FIFA pentru statutul și transferul jucătorilor. FIFA a aprobat cererea fotbalistului pentru „justă cauză”, iar acum campioana României e bună de plată.

  E nevoită să plătească salariul fotbalistului pentru tot restul contractului, iar brazilianul a fost declarat liber de contract. Suma pe care CFR e obligată să o achite e în jur de 500.000 de euro”, scrie gsp.ro.

  Roger a fost folosit în 33 de partide în toate competițiile, 10 dintre meciuri fiind în Conference League, două în preliminariile Ligii. Din 2023, Roger n-a mai apărut în lotul ardelenilor, care l-au scos de pe lista jucătorilor eligibili pentru meciurile de campionat.

  Conducătorii CFR-ului au sperat să „repare” din mers gafa și au încercat să-l dea pe Roger înapoi la UTA, plus o sumă de bani, pentru a-l aduce pe Otele din acest sezon la Cluj”, scrie gsp.ro.

  Fiind liber de contract, Roger poate acum să își aleagă singur următoarea echipă și este posibil ca aspectul financiar să conteze decisiv în acest sens. Dorit la UTA, șansele ca jucătorul să mai ajungă la Arad în aceste condiții au scăzut destul de mult.

  În același context, scad și șansele lui Otele de a îmbrăca din această iarnă tricoul lui CFR, asta dacă clujenii nu plătesc suma de 200.000 de euro în schimbul său.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.