Rochie românească spectaculoasă pentru Bjork. 15 oameni au lucrat la ea timp de 6 luni

  de Special Arad | 11 iulie 2018, 8:24 AM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Digi24)

  Rochia cu care faimoasa cântăreaţă Bjork a făcut senzaţie la un concert din Marea Britanie a fost creată de doi români: un designer şi un arhitect. Realizată din 25 de mii de cristale Swarovski, rochia este inspirată din motive naţionale şi produce efecte de lumină spectaculoase, de care pretenţioasa vedetă este extrem de încântată, anunță dig24.ro.

  Lansată în primăvară la Hong Kong, minunăţia a avut nevoie de o muncă titanică. 15 oameni au asamblat timp de şase luni cele 25.000 de cristale.

  „Totul a pornit cu un proiect în colaborare cu Swarovski care ne-a provocat să utilizăm cristale Swarovski și să obținem efecte pe care le-am amplificat cu diverse metode de lucru alternative”, spune Vlad Țenu, arhitect.

  Designul, inspirat de un covor tradițional românesc, a presupus o muncă de un an și jumătate de simulări 3D și realizarea unui prototip digital.

  Pe lângă metodele algoritmice și inspirate din natură și întreg procesul de design care a fost mai degrabă de inginerie sau arhitectural decât de design vestimentar”, spune arhitectul.

  Rezultatul final a fost remarcabil. Islandeza Bjork a purtat rochia inspirată de un covor tradiţional românesc la un concert de succes.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.