joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Robert Turcescu a recunoscut că a fost ofiţer acoperit al Direcţiei Informaţii Militare. A publicat documentele pe blog… dar ERROR! Blogul a fost blocat

  de Special Arad | 22 septembrie 2014, 11:50 AM | Naţional

  1

  Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire. În cadrul emisiunii ”Actualitatea Românescă”, de pe B1 TV, acesta a spus că acele documente sunt reale și au fost postate chiar de el. De asemenea, realizatorul a precizat că se va prezenta în fața judecătorilor, iar de luni nu va mai face emisiunea ”Sub semnul întrebării”. Turcescu a precizat că nu a fost șantajat, nu a fost supus niciunei presiuni, ci a făcut aceste dezvăluiri pentru că acum „a vrut Dumnezeu” și că în contextul ofițerului acoperit la prezidențiale el nu putea să se mai ascundă.

  Verificările reporterilor EVZ indică faptul că documentele militare sunt completate cu date personale false. Arhivele oficiale în care au fost verificate datele de pe livretul militar conţin alt CNP. Robert Turcescu a spus că el nu a verificat CNP-ul, dar că le-a primit în mână.

  UPDATE – În momentul de față, blogul lui Turcescu este banat.

  Declarația lui Robert Turcescu, la B1 TV (vezi înregistrarea VIDEO mai jos):

  Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri.

   Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale

   Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta.

   Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar consta asta.

   Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum.

   Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Ams cris acolo că cer iertare. le cer iertare tuturor celor care această povară a amea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare

   Nu de la voi aștept judecata, iar eu mă supun judecății celor în masura să judece drept.

   Le cer iertare celor pe care această decizie a mea, îi încurcă. Până când un judecător nu va spune dacă am greșit sau nu, nu voi mai ieși public

   Vă doresc să trăiți momentul acesta de eliberare, ca să faceți meseria în mod onest. Muream în interior.

   Eram fariseu. Nu există rețete pentru a sta drept în fata lui Dumnezeu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vedeţi cum transformă băsismul oamenii în zombie? Nici nu ştii dacă trebuie să râzi sau să-i plângi de milă unui astfel de om fără personalitate proprie. E teleghidat clar de Băsescu, cam în genul antistaliniştilor care, după luni de tortură prin beciuri, ieşeau de acolo şi declarau tot felul de bazaconii, prin care se acuzau singuri de fapte grave, pe care dealtfel nu le-au comis.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.