sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Robert Sighiartău: „Liberalii au șanse să câștige prezidențialele dacă se rup de PSD”

  de Special Arad | 23 iunie 2024, 4:53 PM | Politikos

  0

  Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a declarat că liberalii au șanse să câștige prezidențialele dacă se rup de PSD. Declarația vine la scurt timp după ce a apărut în presă, pe surse, informația că PSD vrea să rupă coaliția înainte de scrutinul prezidențial.

  „Cred în această variantă pentru că bătălia pentru prezidențiale deja a început și se vede foarte clar că Marcel Ciolacu trage foc la oala lui pentru că își dorește ca aceste alegeri să fie vara, astfel încât să aibă avantaj ca și candidat. Noi ne dorim ceea ce își doresc toți cetățenii României: alegerile să fie în toamnă.

  Așa-zișii parteneri de la PSD, în momentul în care e vorba despre interesul lor, uită de parteneriate și eu am tot avertizat că trebuie să facem ceva pentru că PNL lângă PSD își pierde identitatea. Ăsta e momentul să intrăm în bătălie. Nu putem să lăsăm și puterea prezidențială la PSD”, a spus, într-o intervenție la Realitatea Plus, vicepreședintele PNL Robert Sighiartău.

  Două scenarii se vehiculează, în acest moment, potrivit unor surse politice. Într-un prim scenariu, alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc pe 15 și 29 septembrie. În al doilea scenariu, acestea ar urma să fie organizate pe 29 septembrie și 13 octombrie.

  PSD ar vrea ca alegerile să se desfășoare în septembrie, urmând ca președintele și premierul să fie dați de social-democrați.

  Dacă alegerile vor avea loc în septembrie, PNL amenință că va merge cu un candidat separat și nu va colabora electoral cu PSD nici în turul 1, nici în turul 2 al prezidențialelor, potrivit postului tv citat.

  Citește și: Natura și-a făcut de cap în Arad. Copaci şi elemente de construcţii căzute pe carosabil şi maşini, oameni fugind de la evenimente publice, localităţi fără curent

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.